Прочитај ми чланак

Послат да огади окупљање и „опере“ сина: Анђелко Вучић на молебану испред Храма

0

Анђелко Вучић, отац председника Србије Александра Вучића, учествовао је у јучерашњој "Литији за спас Србије".

Грађани који се противе одржавању Европрајда, кренули су јуче од Патријаршије у Београду у поворку „Литија за спас Србије“, која је окончана скупом испред Храма Светог Саве, где је говор одржао патријарх Српске православне цркве, Порфирије.

Међу онима који су присуствовали литији организованој због најављене шетње за Европрајд, био је и отац шефа српске државе, Анђелко Вучић. Старији Вучић налазио се у првим редовима током говора патријарха, а уз њега, скупу су пристувовали и министар без портфеља Ненад Поповић, протерани амбасадор из Црне Горе, Владимир Божовић и познати кошаркаш Дејан Томашевић.

После молебана и шетње,патријарх Порфирије навео да је за православне хришћане неприхватљива ЛГБТQ+ идеологија.

Фото: Printcsreen Facebook/Патријарх српски Порфирије

 

„Ми никоме не намећемо наш начин живота и не желимо да нам било ко, са било које стране света долази намеће свој поглед на свет и своје вредности. Нећемо да нам нико намеће своја правила, свој поглед на свет, нећемо да нам било ко каже шта ми треба да будемо, јер нама је мера Божија реч, заповести његове“, рекао је патријарх Порфирије, обраћајући се након молебана испред Храма Светог Саве.

Током поменутог говора, патријарх је рекао да је против жигосања у име СПЦ.

„Против смо мржње и жигосања, насиља у име СПЦ. Ми им не судимо, Бог је судија свима, молимо се за њих да спознају истину Христову и заповести његове. Не мешамо се и то како ко организује живот, али не можемо прихватити личне слабости и изборе који нису у складу са Божијим поретком, а који се намећу као нова друштвена норма и правило“, рекао је Порфирије.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!