Прочитај ми чланак

Бајден верује да ће га подршка ЛГБТ гласача спасити у новембру

0

Чини се да Џо Бајден и Камала Харис верују да ће им подршка ЛГБТ гласача бити пресудна на изборима у новембру.

У новој изјави кампање хвали се да је Бајден-Харисова администрација „најпро-LGBTQ+ у историји“ и идентификовала је LGBTQ+ гласаче као „кључни део“ стратегије реизбора

Свакако је тачно да већина LGBT гласача подржава демократе, али они су и даље мањина у Сједињеним Државама.

У међувремену, кампања Бајден-Харис губи подршку црних гласача, латино гласача и младих гласача.

Fox News извештава: Кампања председника Бајдена и потпредседнице Харис за реизбор најавила је нови покушај да се придобије група гласача за коју тврде да је „сила на коју се треба рачунати“. Иницијатива долази само седам месеци пре реванша председника са потенцијалним републиканским кандидатом, бившим председником Доналдом Трампом.

Док Бајден настоји да освоји још један мандат у Белој кући упркос томе што се суочава са историјским ниским оценама одобравања, тим Бајден-Харис најавио је покретање „Out for Biden-Harris“. Кампања описује програм као национални напор да се мобилишу LGBTQ+ гласачи и чланови заједнице широм земље.

У саопштењу, менаџер кампање Бајден-Харис 2024, Julie Chavez Rodriguez, рекла је: „LGBTQ+ гласачи су сила на коју се треба рачунати.

„Били су кључни за нашу победу 2020. и биће критични за победу поново овог новембра“, додала је Чавес Родригез. „Зато смо одушевљени што ћемо покренути Out for Biden-Harris, који ће искористити организациону способност LGBTQ+ заједнице да поново изабере председника Бајдена и потпредседницу Харис овог новембра.

У видео снимку кампање који је пратио најаву, потпредседница Харис је рекла: „Права добијају само они који дају да се њихов глас чује. А пошто сте учинили да се ваш глас чује, бракови су сигурнији.”

„Радићемо оно што смо увек радили у овом покрету, у овој заједници, која је колективна, наставићемо да градимо јединство. Наставићемо да градимо коалицију. Увек ћемо бити подстакнути сазнањем да имамо много више заједничког од онога што нас раздваја. Бићемо подстакнути сазнањем да смо сви заједно у овоме“, рекла је Харис.