Прочитај ми чланак

ПОКС: Власт жели да понови крађу ако изборе закаже за 28. април

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује говор председника Србије и најновије активности СНС у којима хитно из свих јавних предузећа широм Србије шаљу запослене, да под претњом отказа иду у кампању од врата до врата у Београду, као јасну потврду да имају намеру да понове крађу и на поновљеним изборима.

„Уколико се хитно, у најкраћем могућем року, а то је за 28.април, распишу избори за Београд, јасно је да је власт одлучила да понови сценарио од 17. децембра. У тако кратком року је немогуће очистити бирачки списак од гласача којима су додељена лажна пребивалишта са намерим да гласају за СНС у Београду, а иначе живе у другим градовима и државама. Једини одговор целокупне опозиције у том случају мора бити да се свим средствима онемогући одржавање такве фарсе од избора и злоупотреба изборног процеса“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Избори могу да се одрже и 2. јуна, а да буду у складу са законским роковима. До тог рока могу се створити услови за фер и демократске изборе, ако власт то уопште жели. Ако не, чекају нас опет тензије у друштву и сукоби за које одговорност преузима искључиво власт, а затим врло брзо опет избори“ – додао је Михаиловић.