Прочитај ми чланак

ПОКС: Уместо што вређа француске и немачке лидере, Вучић боље да одбаци споразум

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива председника наше државе, уместо што вређа лидере европских земаља који су предлагачи француско - немачког споразума, који је и сам прихватио, називајући их лажовима и преварантима, просто одбаци поменути споразум и обавести их да ће Србија инсистирати на примени резолуције 1244 СБ УН и искључиво у оквиру ње водити дијалог са Приштином.

„Не видим никакву сврху председниковог даљег договарања са ‘лажовима’ и ‘преварантима’ и због чега то говори грађанима Србије, уместо актерима за преговарачким столом. Сраман избор Албанаца за градоначелнике српских општина на северу Косова и пријем тзв.“ Републике Косово“ у Савет Европе резултат су погрешне политике власти према Косову и Метохији. Најављени улазак тзв. „Републике Косово“ у Савет Европе је директна последица прихватања француско – немачког Споразума и обавезе из члана 4. да се Србија неће противити чланству „Косова“ у међународним организацијама. Због тога не чуди да се на дневном реду Савета Европе ова одлука нашла одмах након прихватања споразума. Ово је дан потпуног пораза политике власти према нашој јужној покрајини“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Уопште ме није изненадило што су политички пријатељи и партнери ове власти са запада саопштили да признају изборе на северу Косова на којима је гласало три одсто бирача, јер свој став о Србима и Србији су јасно показали 1999.године бомбардовањем. Мене чуди да Србија уопште њих прихвата као посреднике у разговору, уместо да то буду УН. Оваква политика власти, додворавања западу зарад неког европског пута који и не постоји, мора хитно да се мења, јер води у потпуну катастрофу. Позивамо власт да одмах одбаци француско – немачки споразум, заустави његову примену и јасно и гласно каже не политици запада која води нестанку Срба са простора Косова и Метохије“ – додао је Михаиловић.