Прочитај ми чланак

ПОКС: Расписати нове београдске изборе заједно са осталим локалним

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра да су поред бројних доказа о изборним нерегуларностима и најновији раскол у покрету "МИ - Глас из народа" додатно урушиле легитимност београдске скупштине и да је за главни град најбоље да буду расписани нови избори, заједно са другим локалним изборима, због уштеде средстава.

– Београдски избори треба да буду одржани заједно са другим локалним изборима у јуну, а до тада се морају прочистити бирачки спискови од лажних гласача. Без тога, опозиција не треба да дозволи одржавање избора. Свака већина која би била направљена у оваквој ситуацији у наредне четири године владала би нелегитимно и супротно вољи народа – изјавио је председник ПОКС Војислав Михаиловић.

– Београду нису потребне ни напетост због изборних неправилности, нити кршење воље бирача, те је неопходно омогућити грађанима да се поново изјасне, али без притисака и по фер и демократским принципима. Политичке околности су знатно другачије у односу на оне у којима су грађани гласали у децембру, па је и то разлог за понављање избора. Признавање међународних регистарских таблица тзв. „Републике Косово“, повратак у игру рудника литијума Рио Тинта и криза због кршења изборних закона управо на београдским изборима су утицали на додатни пад рејтинга владајуће странке, што ће се на локалним изборима и показати – истиче Михаиловић.