Прочитај ми чланак

ПОКС: Кредитни рејтинг Србије на нивоу афричких земаља

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) упозорава да оцена ББ+ кредитног рејтинга Србије коју је нашој економији дала агенција "Фич" најбоље говори о вештачкој слици економског тигра којом се власт хвали.

„Оцена ББ+ коју је Србија добила је оцена да наша земља спада у неинвестиционо, шпекулативно подручје и знак да се страним инвеститорима не препоручује улагање код нас. Ни после 12 година актуелне власти нису створени услови за сигурно пословање, јер нико неће уложити здрав капитал са намером да се ту и задржи у земљу у којој не постоје институције државе“ – изјавио је председник ПОКС Војислав Михаиловић.

„Здравих и чистих инвестиција у партократску државу никад неће бити, већ ће се привид привредног раста стварати новим кредитним задуживањем и катастрофалним програмима субвенција из буџета по чијем истеку такозвани страни инвеститори по правилу одлазе. Правна држава је прворазредни и економски интерес, а независност судства, полиције и тужилаштва од стране извршне власти, може да гарантује само Краљ. Све остало су празне приче политичара“ – истиче Михаиловић.