Прочитај ми чланак

ПОЧИЊЕ ОДБРОЈАВАЊЕ: Дејан Станковић у трци за министра спорта!

0

Мандатар Вучић још се двоуми између њега и Вање Удовичића. Ресор би требало да добије и Бабић, и то за ванредне ситуације или генерални секретаријат владе.

dejan stanković 6Влада Србије биће формирана највероватније почетком августа и имаће тек неколико нових лица, од којих је можда најзанимљивији прослављени фудбалер Дејан Станковић, који би могао да замени Вању Удовичића на челу Министарства спорта, сазнаје Курир у Немањиној 11!

Иначе, случајно или не, Станковић је недавно дао отказ у италијанском клубу Интер, где је обављао посао помоћног тренера.

Дејан Станковић није ни потврдио ни негирао наша сазнања. Како су нам рекли у његовој прес-служби, он не жели то да коментарише.

Иначе, осим неколико нових имена, како сазнајемо, мандатар Александар Вучић ће помешати карте и неким старим министрима.

Тако, високи функционер СНС Никола Селаковић, тврди наш извор, по свему судећи, добиће да води ресор државне управе. Иначе, Селаковић је од 2012. до 2014. водио Министарство правде и државне управе, тако да, што би се рекло, познаје терен.

Александар Вулин, министар за рад и социјална питања, остаће и даље на челу тог ресора, као и Душан Вујовић, министар финансија.

И бившем ректору фотеља

Иако је било спекулација да би Небојша Стефановић могао да преузме ресор одбране, овај функционер СНС остаће на челу Министарства унутрашњих послова.
– Вучић је задовољан како је Стефановић водио МУП. Иако постоје притужбе на поједине случајеве, премијер сматра да се Стефановић одлично показао као министар полиције и да треба да настави да руководи тим ресором – каже извор нашег листа.

И Расим Љајић, министар трговине и туризма, остаће у том ресору, с тим што постоји могућност да се сектор туризма одвоји.

Ивици Дачићу, лидеру СПС, највероватније ће се испунити жеља – остаје на челу Министарства спољних послова.

Кори Удовички би требало да преузме сектор енергетике, који је досад водио кадар СПС Александар Антић.
– Министарство просвете сигурно неће водити Срђан Вербић. У игри за министра просвете су Срђан Огњановић, директор Математичке гимназије, или Бранко Ковачевић, бивши ректор Београдског универзитета, данас председник Надзорног одбора ЕПС. Премијер сматра да би они могли да се изборе с нагомиланим проблемима у том сектору – наводи извор из Немањине 11.

Манојловић вс Јадранка

Зоран Бабић, напредњак, улази у Немањину 11, и то или као генерални секретар владе или као министар за ванредне ситуације.
– Ако Бабић буде наследио Велимира Илића у вођењу ресора за ванредне ситуације, питање је шта ће бити с Илићем – каже наш извор.

Осим Илића, за ресор ће највероватније да извисе и Жељко Сертић и Златибор Лончар.
– Министарство привреде ће највероватније да преузме Топлица Спасојевић – додаје наш извор.

Уместо Лончара, на чело Министарства здравља могао би да дође Радослав Шћепановић, директор КБЦ „Др Драгиша Мишовић – Дедиње“, или Славица Ђукић Дејановић, актуелна директорка болнице „Др Лаза Лазаревић“.

И Иван Тасовац, по свему судећи, лети из Вучићевог кабинета.
– Културу би могли да преузму или Јадранка Јовановић, оперска певачица, или Предраг Мики Манојловић, прослављени глумац. Вучић би више волео да то буде Манојловић – истиче наш извор.