Прочитај ми чланак

ПЛАВУШЕ НА БУЏЕТУ Кадар РТС извештава с протеста пошто се завршио

0

Незадовољство грађана поводом пословања Јавног сервиса РТС посебно је уочљиво у ситуацијама као што су протести. На друштвеним мрежама је освануо снимак једног од демонстраната како снима екипу РТС-а, који су, према његовим речима, дошли на самом крају протеста, како би снимили што мањи број људи.

„Погледајте када је РТС дошао да снима на мосту, на крају када се народ разишао“, рекао је незадовољни грађанин док је снимао новинаре РТС.Новинарка му је одговорила, али на снимку се не чује најјасније шта је рекла.„Баш сад на крају, у 10 до 16ч долазе, ваше право да знате све, е то је наша држава људи“, рекао је аутор видео снимка.

Подсетимо, еколошки протест је почео у суботу у 14 часова и трајао је два сата.

Еколошки активисти су организовали блокаду саобраћајница у Београду, на више локација међу којима су Бранков мост, Газела, Пупинов мост, кружни токови Славија, Аутокоманда, код Општине Нови Београд..

Осим у Београду, протести су се одржали широм земље – на чак 53 локације.

Блокада се одржала у знак протеста због доношења закона о експропријацији и референдуму, који су – према мишљењу струке – „кројени“ према жељама Рио Тинта и њиховог пројекта рударења у подручју Јадра.