Прочитај ми чланак

ПАЖЊА! Након најаве протеста саслушање др Фајгеља помјерено за 8.30 ујутру (ВИДЕО)

0

andrej-fejgelj23

Саслушање др Андреја Фајгеља по оптужби за подстрекавање на насилно рушење уставног поретка биће одржано сјутра ујутру у 8.30 у Вишем јавном тужилаштву у Београду (Палата правде), при посебном Одјељењу за високотехнолошки криминал, како нас је обавијестио његов адвокат Марко Пекић.

Одлука да се ово саслушање помјери на ранији термин, у 8.30 у односу на оригинално планирано у 9.45, доводи се у везу са најавом више патриотских организација да ће се у термину саслушања окупити испред Палате правде.

Међутим, посебно је занимљива одлука да др Фајгељ буде саслушан пред Одјељењем за високотехнолошки криминал, а једино објашњење за овакав по свему чудан поступак је то што је Фајгељ своје обраћање упутио преко Јутјуба.

Ова чињеница сама по себи довољно говори и о озбиљности оптужнице, а много више о компетенцијама оних који су је под политичким притиском морали написати.

Ово је, иначе, након инфорбироовских, голооточких процеса, прво суђење у Србији које се спроводи по основу покуашаја ”подстрекавања на рушење уставног поретка”.

Подсјећамо, др Фајгељ је поводом свог хапшења изјавио:

„Сигурно да ни ово хапшење нити било какав други покушај режима да врши притисак на моју слободу јавног испољавања ставова неће промјенити моје мишљење. Не пристајем на стање гдје ја као слободан грађанин ове земље и универзитетски професор не могу износити став о добробити моје државе и мог народа“.

Извор: in4s.net – информативни портал