Прочитај ми чланак

ПАТРИОТСКЕ СТРАНКЕ: Позвани смо на Крим; НАТО СТРАНКЕ: Брину нас екстремисти

0

Zastava Srbije - Srpska zastava- Serbian flag - Flag of serbia, serbischen - serbie, serbien, sirbistan, serbia

ДВЕРИ: Бићемо посматрачи на референдуму који се одржава на Криму. СРС: Београд је српски. ДСС: Српски сељак биће погођен. СНС: Брину нас екстремисти. СПО: Неповратно ка ЕУ. ДС: Родна равноправност – шанса за Србију.  ЛДП: Казнити погрешну политику . СПС: Само две озбиљне партије. НДС: Једино не са СПС.

ПАТРИОТСКЕ СТРАНКЕ

ДВЕРИ: БИЋЕМО ПОСМАТРАЧИ НА РЕФЕРЕНДУМУ КОЈИ СЕ ОДРЖАВА НА КРИМУ

Власти Аутономне Покрајине Крим позвале су Покрет Двери да буду посматрачи референдума о статусу те територије, рекао је Срђан Ного, члан Старешинства Покрета. Он је на великој протестној шетњи за пробој медијске блокаде и против нове крађе избора рекао да ће Двери послати на Крим делегацију „међународних посматрача“.

Референдум о отцепљењу те територије од Украјине заказан је за 16. март. Тога дана, Крим ће ући у састав Русије, а Двери у Скупштину Србије.

СРС: БЕОГРАД ЈЕ СРПСКИ

Кандидат Патриотског блока СРС, Образ, Наши за градоначелника Београда Немања Шаровић рекао је: „Живети данас у Београду значи бити у бетонској клопци, без довољно средстава за живот, без наде и реалне будућности. Уместо да буде симбол српства Београд су проевропски режими претворили у сабирни центар српске туге и људске несреће.“

Шаровић је позвао више хиљада окупљених на протестну шетњу кроз улицу Страхињића Бана као симбол „паразитско силиконског круга двојке“ који презире не само сваки Србин ван Београда него и 95% Београђана.

Патриотски блок СРС, Образ, Наши громогласно свима поручује „Београд је српски!“ и симболично сваку београдску улицу ослобађа и враћа обичном народу коме и припада, закључио је Шаровић.

Заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић, пред више хиљада присталица окупљених на Тргу Републике у Београду рекао је да „Српски народ данас живи теже него 1991. године, јер Србију 23 године након деветомартовских демонстрација воде најгори остаци Милошевићевог режима и тадашње опозиције.

Некадашња „ТВ Бастиља“ против чије се уређивачке политике побунио српски народ сада представља симбол медијске слободе у односу на данашњу слугерањску РТС.

Патриотски блок СРС, Образ, Наши захтева смену бесрамних слугу режима са руководећих позиција у РТС-у и позива обесправљени народ да 16. марта укаже поверење  листи СРС, Образ, Наши као јединој озбиљној алтернативи проевропским странкама које су опљачкале Србију“.

ДСС: СРПСКИ СЕЉАК БИЋЕ ПОГОЂЕН

Лидер Демократске странке Србије Војислав Коштуница упозорио је у суботу да ће српски сељак бити тешко погођен укидањем царина на пољопривредне производе из ЕУ, рекавши да ниједна земља тако рано пре уласка у Унију није донела сличну одлуку.

Коштуница и кандидат за градоначелника Београда из ДСС Александар Поповић посетили су пољопривредно добро Милана Петровића у Великом Селу покрај Београда и пољопривредну апотеку у Сланцима.

nato-srbija-eu

НАТО СТРАНКЕ

СНС: БРИНУ НАС  ЕКСТРМИСТИ

Председник Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас да га брине екстремизам који „тајкуни, Драган Ђилас и разне екстремистичке партије покушавају да уведу у Србију“.

„Они знају да се у Србији тешко живи, ја знам да се у Србији тешко живи и знам много боље од њих, јер од свих њих живим свакако теже и лошије. Мене морате да јурите по солитерима, а њих све заједно морате да јурите по вилама, и њих и ове нове екстремисте које данас плаћају“, рекао је Вучић на Телевизији Прва.

Он је навео да „екстремиста“ није претерана реч за оне који говоре о украјинским сценаријима и који „хоће да спаљују зграде“.

СПО: НЕПОВРАТНО КА ЕУ

Лидер Српског покрета обнове Вук Драшковић истакао је у суботу, поводом обележавања годишњице од демонстрација против Слободана Милошевића 9. марта 1991, да су преговори Србије о чланству у ЕУ и прихватање западних стандарда – неповратни.

Драшковић је на Тргу републике, где су одржане демонстрације пре 23 године, оценио да почетком преговора са ЕУ почело и неповратно опредељење за западну демократију, западни стандард, западну запосленост и развој, истичући да је СПО поднео највеће жртве.

ДС: ШАНСА ЗА СРБИЈУ

Демократска странка организовала је у суботу перформанс којим је обележила 8. март, са којег је лидер демократа Драган Ђилас поручио да неки не схватају да је родна равноправност и подједнака шанса зе жене и мушкарце у ствари велика развојна шанса за Србију. Ђилас је рекао да се уз сву борбу и све што се ради у циљу равноправности ипак и даље живи у мушком свету у којем мушкарци имају предност у односу на жене.

– Надам се да једног дана, када ја не будем председник ДС, да ћемо добити и жену председницу ДС – немојте журити са тим – казао је Ђилас, који је оценио да би за ДС било добро када би једног дана и тај искорак направили.

ЛДП: КАЗНИТИ ПОГРЕШНУ ПОЛИТИКУ

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је у суботу у Крагујевцу да је време за све оно што нисмо имали у последњих 25 година, у којима смо својим животом плаћали цену за погрешну политику, и да треба да се казне сви који су Србију уништили.

Јовановић је рекао да очекује најбољи резултат откад постоји ЛДП и да га у то уверавају људи с којима се сваког дана среће, као и нервоза и страх оних који данас, како је рекао, „лажу себе намештеним истраживањем јавног мњења“.

– Пред нама су избори, немамо много шта да бирамо, онда када смо могли правили смо грешке. Нисмо сви исти, али смо у истој ситуацији и тај пут треба да прођемо – поручио је Јовановић на конвенцији ЛДП-а у Крагујевцу.

СПС: ОЗБИЉНЕ ЈЕДИНО СНС И СПС

У Србији постоје две озбиљне политичке партије – СНС и СПС, изјавио је у суботу лидер Социјалистичке партије Ивица Дачић, и додао да су у претходној власти те две странке добро функционисале и остварила најбоље резултате.

– Дошли смо до врата Европске уније, а избори су могућност да грађани одлуче у каквим условима желе да живе – навео је Дачић на предизборној конвенцији у Чачку.

Он је рекао да данас у Србији има много изборних листа, чак и оних који немају партију попут Тадићеве, да се оне, како је казао, размножавају као амебе, али да на њих не треба губити време, јер им је, уверен је, истекао рок трајања.

НДС: ЈЕДИНО НЕ СА СПС

Одбијам одговорност за извршну власт коју нисам имао до 2008. године, али прихватам одговорност за све грешке после тога, изјавио је лидер НДС Борис Тадић, који верује да искуством може да допринесе бољем животу грађана после избора и истиче да убудуће сарадња није могућа једино са СПС.

Тадић, који је био председник Србије од 2004. до 2012, док је његова тадашња ДС имала већину од 2008. године, наводи да четири године извршне власти нису довољне да се реши лоше управљање земљом.

– Ми долазимо у ново време. Имам искуство властитих грешака, али и властитих успешних потеза – нагласио је Тадић, који није сигуран да други учесници у политичком процесу имају такву врсту искуства.

(Вечерње новости, Србин.инфо)