Прочитај ми чланак

ПАРКИНГ ТАБЛЕ СКИНУЛИ, однели пред Скупштину – Весић бесан, хоће кривичне пријаве!

0

"Вечитом заменику, Горану Весићу, требало је пуна два дана да утврди да су табле за ознакама нове, љубичасте паркинг зоне уклоњење. Ово је још један доказ да градске службе не функционишу, јер нико од њих није приметио да сам заједно са сарадницима табле уклонио још у суботу око 14 часова. Можда је проблем у томе што градоначелник не постоји, а вечити заменик заједно са службама ради само пет дана у недељи, као да Београд викендом не живи", навео је Бастаћ у писаној изјави.

Радници Паркинг сервиса вратили су табле којима је обележена зона за паркирање, које је председник општине Стари град Марко Бастаћ склонио. „Због уништавања имовине града против Бастаћа су поднете две кривичне пријаве, па се надам да ће да одговара по закону“, навео је на Фејсбуку заменик градоначелника Горан Весић.

FOTO: Општина Стари Град

„Ово понашање Бастаћа није случајно јер жели да сакрије малверзације које су почињене у Спортском центру Милан Гале Мушкатировић у коме су дуговања за струју, воду и грејање преко 90 милиона динара“, написао је Весић.

Председник општине Стари град Марко Бастаћ демантовао је наводе Горана Весића да је „уништио“ табле са ознакама нове паркинг зоне у граду, оценујући да је реч о „лажима којима Весић покушава да утиче на правосуђе“.

Бастаћ истоварио табле за љубичасту паркинг зону испред градске скупштине

Наводећи да Весић „обмањује јавност инсинуацијама“ да су табле уништене, Бастаћ је казао да их је са сарадницима „уредно, све са шрафовима и матицама вратио Скупштини града“.

„Вечитом заменику, Горану Весићу, требало је пуна два дана да утврди да су табле за ознакама нове, љубичасте паркинг зоне уклоњење. Ово је још један доказ да градске службе не функционишу, јер нико од њих није приметио да сам заједно са сарадницима табле уклонио још у суботу око 14 часова. Можда је проблем у томе што градоначелник не постоји, а вечити заменик заједно са службама ради само пет дана у недељи, као да Београд викендом не живи“, навео је Бастаћ у писаној изјави.

Он је додао да две кривичне пријаве које су по речима заменика градоначелника поднете против њега због „уништавања“ имовине Града, „нису ништа у поређењу са пет милиона пријава са којима ће се суочити Весић због свега што се у граду дешава од када је он на себе преузео све надлежности, посебно оне из описа посла градоначелника“.

Подсетимо,  председник општине Стари град Марко Бастаћ данас у саопштењу навео је да су становници Београда таоци „бахате, некомпетентне и корумпиране власти“, коју предводе градоначелник и „вечити заменик“. Он је рекао да су испред скупштине Града истоварене све табле за нову љубичасту паркинг зону.

„Последњи у низу сулудих пројеката овог двојца са кормиларом“, који директно утиче на пад квалитета живота на Старом граду, јесте увођење љубичасте паркинг зоне, указује Бастаћ.

„Доста је. Нећете више малтретирати Старограђане. Током викенда скинули смо све табле које означавају такозвану љубичасту зону“, нагласио је Бастаћ и предочио да сада, када нема ознака, „не постоји ни обавеза грађана“ да плаћају.

Према објашњењу Бастаћа, табле, све са шрафовима и матицама, истоварене су испред градских институција.

„Демонтажа табли са ознакама љубичасте паркинг зоне почетак је демонтаже система који занемарује интересе грађана“, предочио је Бастаћ.

Он је најавио да су одлуке градског парламента, чији рад бојкотују слободни одборници, потписници Споразума са народом, од сада за њих неважеће.

„Тражићемо начине да опструишемо њихову примену и тако заштитимо интересе Београђана. То је наша обавеза према слободи коју нам отимате, то је наша обавеза према демократији коју уништавате“, поручио је Бастаћ.