Прочитај ми чланак

ПАО ДОГОВОР: Ружић министар економије?!

0

Потпредседник СПС Бранко Ружић би након председничких избора и промена у Влади Србије које ће тада уследити могао да буде нови министар привреде.

Ово је договор који су на састанку уочи седнице Главног одбора СПС пре десетак дана постигли премијер и лидер СНС Александар Вучић и први човек социјалиста Ивица Дачић.

 

– Јасно је да подршку за Вучићеву кандидатуру социјалисти нису дали тек тако. Јасно је и да би било великих проблема да је Ружић остао на становишту да СПС треба да има свог председничког кандидата – наводи извор нашег листа из врха СПС.

Исти саговорник каже да не може ни да претпостави до каквих би последица по СПС дошло да је део странке око Ружића гласао против подршке Вучићу. Тога је био свестан и Дачић.

Социјалистима ће припасти и једно велико јавно предузеће

Њих двојица су, према речима нашег саговорника, разговарали пре отприлике месец дана. Говорило се и о томе да би Ружић могао да добије једно велико јавно предузеће, али како сада ствари стоје, ипак ће му припасти министарство.

– Дачић је пренео актуелном премијеру детаље састанка, Вучић је начелно прихватио и рекао да нема ништа против. Међутим, што се тиче ресора, ствар није закуцана и могуће је да ће доћи до неке промене. Након председничких избора, поново ће разговарати – наводи саговорник „Блица“.

Да Ружић није више на црној листи премијера видело се и недавно на страначкој слави Јединствене Србије, чији је домаћин био Драган Марковић Палма, када су се Ружић и Вучић срдачно поздравили.

Очигледна је и промена у Ружићевим јавним наступима. Од изјаве „да хоћу, већ бих срушио Вучића“, до потпуног спуштања лопте и вагања сваке речи у последњем интервјуу датом „Блицу“, прошло је тек неколико месеци, па је више него јасно да потпредседник СПС има добар разлог због којег се примирио.