Прочитај ми чланак

Пајтић: Милошевић је био диктатор

0

БЕОГРАД – Председник Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић, изјавио је данас, да је Слободан Милошевић је био диктатор кога су грађани сменили на изборима гласовима које су бранили на улицама Србије, ратови, немаштина, копрупција, убиства политичких неистомишљеника су његова заоставштина.

bojan-pajtic

Милошевићеви саучесници, који су на власти у Србији, би данас то да избришу, јер верују да се тако брише и њихова одговорност, изјавио је патић, а преноси ДС.

По његовим речима, нема суда на планети, осим суда историје, који суди мртвим људима. Тако ни Хашки трибунал није могао да донесе постхумну ослобђајућу пресуду Слободану Милошевићу.

Демократска странка је била ту да каже Милошевићу да је диктатор, Демократска странка је данас ту да Вучићу каже да Србија опет постаје диктатура. И кад траже да се подигне споменик Милошевићу, ваљда као покушај стављања знака једнакости између њега и Ђинђића, као знак опроста за учињено, нека знају да ћемо увек бити против јер се она Србија која жели да живи нормално сећа како је живела деведесетих за време Милошевића, наведено је у саопштењу ДС.

Погрешили смо што нисмо имали храбрости да спроведемо све неопходне реформе, изјавио је Пајтић и закључио:

„Али нисмо погрешили када смо стали у одбрану Србије од Милошевићеве политике. Не грешимо ни данас када кажемо да Вучић заступа исту такву политику која води у 1996. а не у 2020. годину“.

Позивам Вучића да нам каже како мисли да подигне споменик и Ђинђићу и Милошевићу. Како мисли да је то прихватљиво за било кога ко жели да Србије постане уређено, модерно демократско друштво, пита Пајтић, а преноси ДС.