Прочитај ми чланак

ПАДА МИЛО: Сутра протест против режима Ђукановића исред Скупштине

0

Опозициони Демократски фронт (ДФ) у Црној Гори организоваће у уторак увече испред зграде парламента протест, са циљем да изврши политички притисак да се формира прелазна влада, без садашњег премијера Мила Ђукановића.

Milo-Djukanovic-americka-am

Фубнкционер ДФ Милан Кнежевић рекао је да ће на уличном протесту „с народом“ бити одлучено да ли ће се та опозициона коалиција вратити у Скупштину Црне Горе, која у среду треба да почне седницу на којој ће бити изабрано пет министара из опозиције у црногорску владу на челу са Ђукановићем.

Од краја септембра 2015. године, ДФ је у више наврата покушавао да уличним протестима издејствује смењивање Ђукановићеве владе и да се уместо ње формира такозвана прелазна влад.

Масовност уличних протеста, међутим, према оценама аналитичара, никада није имала респектабилну снагу фактора који би могао утицати на политичке промене у Црној Гори.

Остале опозиционе партије су прихватиле понуду премијера Ђукановића да у владу дају пет министара, ради надзора предизборног процеса уочи парламентарних избора који ће бити одржани у првој половини октобра ове године.

ДФ још од лета 2015. године бојкотује рад парламента, а опозицију која је ушла у владу, оптужила је за „издају“. Према оцени ДФ, само прелазна влада без Ђукановића на њеном челу, може гарантовати да ће наредни парламентарни избори бити демократски.

(Блиц)