Прочитај ми чланак

ОСВЕТЉАВАЊЕ ЛУДИЛА: Постављање новогодишње декорације почело је данас у Београду!

0

Постављање новогодишње декорације почело је данас у Београду, три и по месеца до краја године. Прошле године новогодишња расвета постављена је крајем септембра и стајала је на улицама шест месеци.

На друштвеним мрежама грађани су данас објавили фотографије постављања декорације.

Н1 подсећа да је, у марту бивши градоначелник Београда Синиша Мали, упитан о томе због чега новогодишња декорација у Београду стоји шест месеци, рекао „А зашто да не“.

Мали је тада рекао и да не разуме зашто би, као раније, морало да се ради тако да се новогодишња расвета постави 25. децембра и за десет дана скине. (крај)

„Београд је европска метропола и ми морамо да будемо конкурентни. Људи када одлуцују где це прославити Нову годину, о томе не доносе одлуку 25. децембра, вец у јуну, јулу“, казао је тада Мали.

 Осветљавање лудила у Београду

Након одлуке Горана Весића да у летњем добу кити Београд за дочек Нове године, одборничка група „Савез за Србију“ јавно пита да ли се ми налазимо у „златном добу“, или у предворју лудила?

– Свака нормална градска власт се у септембру бави успешним почетком школске године, унапређењем јавног превоза и другим важним питањима. Актуелна власт у Београду је, међутим, одлучила да у септембру акценат стави на постављање новогодишњег декоративног осветљења. У ситуацији када у Београду нема ниједне нове школе, нема бесплатних уџбеника, нема довољног броја возача ГСП-а и бележи се пораст свих врста насиља, невероватно је да је градска управа заузета постављањем уличних лампиона и генералном пробом за дочек Нове године, наводи се у саопштењу.

Одборничка група „Савез за Србију“ предлаже да се искористи старо осветљење, које је такође вишеструко преплаћено.

– Предлажемо да се предвиђених 300 милиона динара искористи у интересу обичних људи у Београду, од којих многима недостају елементарне ствари. Предлажемо и да се припрема Београда за дочек Нове године обави уочи Нове године, као што налаже елементарна логика. Шта о свему овоме мисли градоначелник Београда, ако га уопште има?, речено је у саопштењу.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!