Прочитај ми чланак

ОСЛОБОЂЕЊЕ подноси кривичну пријаву против Вучића, Стефановића, Хркаловићке…

0

Покрет Ослобођење најавио је подношење кривичне пријаве против више људи из врха власти и Министарства унутрашњих послова, међу којима је и председник Србије Александар Вучић, због наводних веза са криминалним клановима и умешаности у криминалне активности, саопштено је данас из овог покрета.

Како се наводи, пријаве ће бити поднете против Вучића, актуелног министра одбране Небојше Стефановића, некадашње државне секретарке у МУП-у Дијане Хркаловић, службеника МУП-а Горана Папића, Дејана Миленковића и Томислава Радовановића.

Како објашњава функционер покрета Ослобођење и бивши припадник Управе криминалистичке полиције Милан Думановић, ради се о удруживању ради извршења кривичних дела.

„Из бројних сведочења и других доказа целој јавности је јасно оно што се у безбедносним структурама већ одавно зна – криминалним подземљем у Србији управља тзв. Јајиначки клан, на челу са Александром Вучићем“, каже Думановић.

Он је објаснио да ће у име покрета Ослобођење поднети обимну и на чињеницама засновану кривичну пријаву, која ће укључити све криминалне радње ове власти, а на којој већ раде правници овог покрета.

„Вучић је, са Стефановићем, Хркаловић и другима, покушао да очисти безбедносне службе од поштених и способних оперативаца и полицајаца и тако отвори пут Беливуку и осталим криминалцима. Он је стога директно одговоран за сва њихова злодела“, додаје Думановић.

„Они су криви за удруживање ради вршења кривичних дела и из бројних сведочења се сада у јавности јасно види оно што се у безбедносним структурама одавно зна, а то је да криминалним подземљем у Србији управља „Јајиначки клан“, на челу са Вучићем – рекао је Думановић и додао:

У покрету Ослобођење кажу да ће од Тужилаштва за организовани криминал захтевати да се сва лица из пријаве лише слободе и да им се одреди притвор.