• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • Опасна изјава Николе Селаковића о „ненадлежности“ уставног суда по питању Бриселског споразума
Прочитај ми чланак

Опасна изјава Николе Селаковића о „ненадлежности“ уставног суда по питању Бриселског споразума

0

nikola-selakovic-ministarstvo-pravde

Покрет Двери најоштрије осуђује држање и наводе министра правде Николе Селаковића и директора Републичког секретаријата за законодавство Дејана Ђурђевића, који су на крајње неубедљив начин покушали да образложе зашто бриселски споразум има искључиво политички карактер и да је сходно томе Уставни суд по овом питању ненадлежан.

Селаковић и Ђурђевић су очигледно заборавили да је основна функција Уставног суда да чува Устав и уставноправни поредак, а да лекције из Правне историје и Наследног права које предају својим студентима, очигледно не пружају одговарајућу стручну потпору за одбрану онога што се не може одбранити.

Супротно овим бледим и неаргументованим исказима, академик Коста Чавошки и проф. др Ратко Марковић, иначе уважена имена и врх Теорије државе и права и Уставног права, својим излагањима су доказали и доктринарно потврдили тезу да се ради о дубоко неуставном општом правном акту који хитно мора бити ликвидиран из домаћег уставноправног поретка одговарајућом одлуком Уставног суда.

Стога, Двери упозоравају да спорни Бриселски споразум мора пасти, а одговорни за његово закључивање и увођење у правни живот Србије што хитније морају бити изведени пред лице Правде због акта велеиздаје!

Информативна служба Двери