Прочитај ми чланак

ОДГОВОР ОРГАНИЗАТОРА: Ово је блокада упозорења руководству РТС, а не запосленима

0

Организатори протеста “Један од пет милиона” оценили су да најављена блокада упозорења Радио телевизији Србије, не представља притисак на запослене, већ на руководство јавног сервиса.

У саопштењу, организатори протеста су истакли да блокадом, најављеном за 9. март, желе да пруже подршку запосленима који сада “из страха од одмазде својих надређених ћуте”.

“Њима желимо да пошаљемо поруку да нису сами и да их ми, побуњени грађани Србије, чекамо на улицама”, наводи се у саопштењу.

Организатори су оценили да Колегијум РТС-а, заправо врши притисак на своје запослене објављивањем непотписаног саопштења у којем њих оптужују да “прелазе границу и врше нелегитиман притисак на све запослене”. Додаје се да је посао запослених РТС-а да правовремено, објективно и истинито извештавају о свим темама важним за грађане Србије, а не да буду “шрафови у пропагандној машинерији Александра Вучића”.

“Најављеном једночасовном блокадом РТС-а ми не спречавамо јавни сервис да обавља свој редовни посао, јер га свакако РТС тренутно не обавља”, оцењују организатори.

Поновили су став, да ће Ненад Љ. Стефановић и Драган Бујошевић остати уписани великим словима у мрачну историју суноврата медија, јер се као уредник и директор Јавног сервиса Србије не супротстављају цензури сваке врсте, нити штите своје новинаре од притисака.

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!