Прочитај ми чланак

Од промотерке насилне вакцинације до СНС узданице

0

Зли језици тврде (треба им веровати), да постоји фотографија снимљена у некој кафани, где који дан после (датум познат редакцији), за обичним металним кафанским столом, коцкасти столњак, лимена пиксла, оне пластичне столице са прорезима, седе Вулин, Јованов и још неко из те екипе, а поред њих конобарица у боросанама. Слика је оличавала феномен останка без моћи и власти. Ваљало би је пронаћи. Да ли би неко овог тренутка могао да замисли, кад све ово једном прође, поменуту двојицу, па још Кисићку, Брнабићку и остале како се клибере у некој башти Кнез Михаилове? То је оно њихово, живот иде даље. А, је л' стварно мисле да смо будале?!

За нову директорку Института за вирусологију, вакцину и серуме „Торлак“ изабрана је доскорашња министарка за бригу о породици Дарија Кисић. Она је на ову функцију изабрана на седници Владе, а на челу Института замениће досадашњег директора Луку Драгачевића. У претходном сазиву Владе, Дарија Кисић била је министарка за бригу о породици и демографију.

Оно што се свакако за Кисићку може рећи јесте да таквим муњевитим политичким успоном ретко ко може да се похвали. На томе је, наравно, својски радила. Послушна докторка ауторка је и бесмртног бисера о свакој породици као сопственом кризном штабу, у време епидемије короне. Иако се у међувремену отворено страначки определила и усвојила многе манире својих искуснијих страначких колега, Кисић се ипак није докопала нове министарске фотеље и сигурног узглавља. Али, ни место првог човека „Торлака“ није мала награда.

Својевремено, као министарка надлежна за социјалну заштиту, посетила је дом за смештај деце са инвалидитетом у Шапцу и малу домску заједницу у Нишу. Том приликом, министарка је фотографисала и снимала децу, па је ове снимке истог дана Министарство објавило на својој интернет страници као и на Инстаграм профилу, уз пратећа објашњења која читаоцу треба да објасне како су готово сви стандарди испуњени, те да „осмеси и задовољство на лицима деце и младих најбоље говоре о квалитету услуге, односу запослених према њима и условима у којима живе“. Тако је одлучила да послуша своје саветнике за односе са јавношћу и максимално политички злоупотреби и експлоатише неподозриву децу.

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић се у то време још једном обратила министарки за рад, запошљавање, борачка и социјална питања поводом очајног стања у домовима за децу без родитељског старања. Том приликом је скренула пажњу на милионе који се сливају на рачун фирме Нитес, чији је директор министаркин брат, док за болесну децу, како је навела, средстава нема.

Министарка се „показала“ и када је реч о случају у коме су радници Центра за социјални рад под присилом покушали да одузму децу од њихове непокретне баке. Кисић је, уместо неприличног и насилног понашања, радницама овом приликом највише замерила што су дозволиле да целој сцени присуствује треће лице и све то забележи камером.

Дарија Кисић извређала је на свом Инстаграм налогу и редитеља Горана Марковића, износећи, како је навела, анамнезу његове болести.

– Каже да би волео кад порасте да буде Кустурица. Мрзи Дару, а воли Аиду. Напомиње да воли партизане, а мрзи четнике. Срби му се гаде. Филм о Голом отоку му је и даље опсесија. У том „филму“ он себе види као команданта логора. Бацио би све у Петрову рупу! Или, са пријатељем Левијем, све Србе одвео у Жуту кућу – написала је тада Кисић.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Prof. dr Darija Kisić (@darijakisictepavcevic)

– Дијагноза: Фрустриран и агресиван, уметнички импотентан, без националног идентитета – закључила је она.

И, тако, афера за афером. После свега, пратећи њен напредак у СНС-у, лако је поверовати да је обезбеђење Дарије Кисић склонило својевремено венац студената Правног факултета са споменика „Били смо само деца“, и не треба јој веровати кад каже да она то није видела и да никада не би допустила. Ипак, и на примеру докторке, показало се да величање лика и дела безгрешног и свепаметног вође почиње да бива и комично због своје наказности. И док му они подилазе, захвални местима где их ухлебљује, систем се урушава.

Разум нам помаже да преиспитамо одлуке власти и одбацимо их уколико проценимо да су дубоко погрешне. Да би показали своју моралну исправност, полтрони режима се чак и труде да што боље одраде то што раде. На тај начин, наводно, показују поштовање према систему и његовој хијерархији. То што чине зло и држави и народу, за то нису криви. Они само савесно раде свој посао. Покушај да се ослободе од кривице за учествовање у нечему што је цивилизацијски неприхватљиво, долази тек касније.

За сада је Дарија Кисић тек још једна доста смушена чланица групе познате под званичним називом Српска напредна странка.