Прочитај ми чланак

„Од данас више не одговарамо на коментаре Хрватске“

0

Београд -- Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да политички врх Србије више неће коментарисати изјаве које о Србији буду долазиле из Републике Хрватске.

vucic otvara usta

Вучић је на конференцији за медије рекао да смо последњих дана сведоци бруталних вербалних напада на Републику Србију од стране Републике Хрватске.

„Ми смо увек говорили истину о страдању нашег народа у Градини, Јасеновцу… Говорили смо и о Олују и иза свих тих речи стојимо. Највећи хрватски званичник је рекао како сам говорио о вађењу српских очију, жао ми је што у Хрватској нису сагледали чињенице и што нису осудили злочин. Ми од њих нисмо тражили да признају злочин, веч само тражимо кајање.

Имајући у виду да смо све о томе рекли, да смо безброј пута на најпристојнији начин одговорили Хрватској. Од данас ћемо се уздржавати од сваких коментара који долазе из Републике Хрватске јер желимо да обуставимо незрелу игру пинг понга изјавама. Они нек наставе да вређају, а ми ћемо наставити са успесима и растом, јер они то доживљавају као свој пораз“, навео је премијер.

„Не зато што смо их се уплашили, већ зато што зелимо да престану са политиком у којој хоће Хрватску и Србију да представе као две недорасле и незреле државе које играју пинг понг“, рекао је Вучић.

Он је рекао да му је жао што званичници Хрватске неће да се одрекну те врсте фашистичке прошлости, која је испољена у њиховим коментарима на годишњице страдања Срба које смо ових дана обележили, и да кажу да нису сагласни са тим и да је најстрашније осудују те злочине.

„Не тражимо да кажу да је то био геноцид, иако јесте, већ само да изразе саучешће и кајање породицама жртава, а не да осуђују у својим изјавама унуке жртава, а величају деде дзелате“, рекао је Вучић.

„Наставићемо са политиком очувања мира и стабилности на целој територији, наставићемо да зидамо и градимо упркос проблемима све боље односе у будућности“, додао је Вучић.