Прочитај ми чланак

Образ: Судијама прети ДС, а оптужују нас

0

Лидер Србског Образа Младен Обрадовић предао је јуче захтев криминалистичкој полицији у коме тражи да се хитно открију аутори претњи судијама Уставног суда Србије. Он је одбацио тврдње Демократске странке да иза претњи судијама стоји Образ и изразио сумњу да су судијама претили „представници снага бившег режима које су испољиле посебну агресивности у обрачуну са родољубиним организацијама“.

Представници Образа, у сарадњи са правним тимом Иницијативе „Никад граница“, тражи од МУП-а Србије да поднесе кривичне пријаве против одговорних у ДС-у за изношење лажи у њиховом саопштењу „Шта могу грађани да очекују од друштва у коме се прети судијама Уставног суда“.

„Да ли иза наводних претњи Уставном суду стоје управо они који те претње користе за обрачун са члановима ‘Образа’ и другим родољубивим организацијама“, упитао је Обрадовић у допису МУП-у.

„Србски Образ“ сматра да је по среди акт пропагандног тероризма у теорији познат као „Фантомска застава“ где се кроз допис непостојеће организацији „Србски Образ“ клевета доводећи се у везу са претњама Уставном суду, а онда прави аутори претњи почињу Обрачун са „Србским Образом“.

Пре два дана Уставни суд Србије објавио је на свом сајту писмо које је потписала организација „Тхе Блацк Ханд – Апис“, а у коме се тврди да је Светски свесрпски савез осудио на смрт 11 судија Уставног суда који су донели одлуку о заБрани организације Образ. Судијама је запрећено да ће они и њихове породице бити праћени на сваком кораку, што неће спречити „ни српска војска ни Дачићева полиција“.

 

(Вести онлајн)