Прочитај ми чланак

Обрадовић позван на саслушање због „насилничког понашања“

0

Лидер Двери Бошко Обрадовић добио је позив и биће саслушан у Првом основном тужилаштву 28. маја због сумње да је починио кривично дело насилничко понашање, када је пре две недеље испред Скупштине Србије напао посланика Маријана Ристичевића и поцепао му сако.

Обрадовић ће бити саслушан у својству осумњиченог, а након што он буде дао изјаву, у тужилаштво ће бити позван и оштећени Ристичевић.

PRINTSCREEN

Подсећамо на то да је 12. маја Првом основном јавном тужилаштву у Београду поднета кривична пријава против Обрадовића и још три особе због учешћа у инциденту који се догодио испред Дома народне скупштине, када је нападнут посланик Марјан Ристичевић.

Кривичну пријаву којом се Обрадовић и остали терете за кривично дело насилничко понашање, тужилаштву је поднело Министарство унутрашњих послова након прикупљања потребних обавештења и података.

Поводом инцидента испред Скупштине, Прво основно јавно тужилаштво у Београду саопштило је да је кривична пријава поднета против Б.О, М.Ð, Д.Ð. и С.М.

Тада је у саопштењу наведено да се они сумњиче да су 8. маја били међу учесницима окупљања испред Дома Народне скупштине Србије, када је дошло до повређивања посланика Маријана Ристичевића, након чега су грубо вређали и угрозили сигурност министра здравља Златибора Лончара.

Том приликом су и други посланици који су улазили у скупштину такође грубо вређани, стоји у саопштењу тужилаштва.