Прочитај ми чланак

ОБЈАВЉЕН СНИМАК: Вучићев Радоичић у униформи у манастиру Бањска?

0

Тзв. министар полиције Џељај Свећља објавио је на свом Фејсбук налогу видео снимак из манастира Бањска, на којем се, како он тврди, види и Милан Радоичић, потпредседник Српске листе, који се налази на црној листи САД и Велике Британије.

„Овај на сликама испод је Милан Радоичић, потпредседник Српске листе, такође са црне листе САД и Уједињеног Краљевства. Главни злочинац Радоичић био је вођа ове терористичке групе и напада у којем је убијен полицајац Африм Буњаку. Ово је још један доказ његове терористичке активности против Републике Косово. Потпредседник Српске листе је вођа терористичког напада и групе терориста“, написао је Свећља и додао:

„Александар Вучић преко Српске листе, а они преко свог потпредседника Радоичића, предузели су терористичку акцију против правног и уставног поретка Републике Косово, покушавајући да дестабилизују нашу Републику. Дакле, Српска листа своје учешће на Косову види само на терористички начин. Нису успели. У међувремену, дани жалости које су данас објавиле Србија и Српска листа већ су печат ауторства ове организације“.

Видео је поделио и Немања Шаровић из покрета „Љубав, вера нада“ уз коментар: 

!Милан Радојичић је изгледа ипак на челу људи који су провалили у Бањску! Ситуација постаје све гора по државу и српско народ, посебно на Косову и Метохији. Погледајте видео“.

Свећља је јуче саопштио да су пронађени документи „који доказују учешће потпредседника Српске листе Милана Радоичића у недељним нападима на северу“.

„У овим материјалима пронашли смо и документе злочинца који је такође на црној листи САД Милана Радоичића, ови документи доказују његову повезаност или директно учешће у овој акцији. Ово је списак оружја или дозвола од институција Србије који је дат Милану Радоичићу, где постоји и списак оружја које поседује, са бројевима, са свим пронађеним у првом ауту у реду, и дефинитивно оригинал документ је у рукама форензичара“, додао је он.

Према његовим речима, у близини манастира пронађен је и план напада.

Милан Радоичић повезиван је различитим кривичним делима – од трговине дрогом, преко умешаности у убиство Оливера Ивановића, до нелегалног ископавања шљунка. Радоичић је као потпредседник Српске листе директно укључен у политику и доношење одлука које се односе на живот Срба на КиМ и сарађивао са Харадинајем у Влади тзв. Косова.