Прочитај ми чланак

Обама: Николић и ја смо стари пријатељи

0

Данас смо се поново срели, пошто је он завршио говор, а ја сам се спремао да га одржим, и онда онако некуртоазно, неко је хтео да нас упозна, а он је рекао: „Не, ми смо стари пријатељи““, испричао је Николић анегдоту са данашњег сусрета с председником САД.

Председник Србије истиче да је у кратком сусрету са америчким колегом Бараком Обамом разговарао „о свему, не само о Косову и Метохији“.

„Ми смо кратко разговарали, о свему, не само о Косову и Метохији, пошто господин Обама има много проблема, а ми у Србији отприлике имамо само један, па мислимо да би требало свако одмах да нас пита шта је било, а како ћете…“, рекао је Николић.

Он је додао да је с Обамом разговарао о томе шта се у свету дешава, и колико је значајна улога САД у свему томе.

„Данас смо се поново срели, пошто је он завршио говор, а ја сам се спремао да га одржим, и онда онако некуртоазно, неко је хтео да нас упозна, а он је рекао: „Не, ми смо стари пријатељи““, испричао је Николић анегдоту са данашњег сусрета с председником САД.

Председник Србије Томислав Николић је потврдио да се сигурно неће срести с делегацијом Приштине током заседања Генералне скупштине УН, јер за то није време.

„Потпуно је сигурно да се нећу срести с делегацијом Приштине, чак ни случајно на улици, или у магли. Није време за то, нисмо ништа договорили, а претпостављам да онај ко би био мој саговорник у том случају, председник Косова, није још спреман за то, пошто се наши ставови дијаметрално разликују“, рекао је Николић.

Главна дебата 67. заседања Генералне скупштине УН почела је говорима председника Бразила и САД, Дилме Русеф и Барака Обаме, након којих се светској организацији обратио председник Србије Томислав Николић.

 

(Бета)