Прочитај ми чланак

Двери: Разлика у Чачку мања од 100 гласова, тражићемо увид у бирачки материјал

0

Изборна листа Двери у Чачку затражиће званично увид у комплетан бирачки материјал са локалних избора у том граду, јер је према изборним резултатима које је утврдио њихов изборни штаб, разлика гласова између власти и опозиције у том граду "мања од 100“.

У саопштењу чачанског одбора Двери се наводи да не признају „било какве пројекције режимских медија о победи власти која не постоји док се све не провери“.

„Желимо да утврдимо да ли се изборни резултати из записника слажу са материјалом са бирачких места, јер је на републичким изборима пре шест месеци било много неправилности које смо пронашли на бројним бирачким местима у Чачку. Наш Изборни штаб ће детаљно прегледати бирачки материјал са сва 104 бирачка места и поднећемо приговоре Градској изборној комисији за све што буде уочено као нерегуларно у бирачком материјалу“, наводи се у саопштењу.

Са самостално освојених шест одсто гласова бирача на локалним изборима 2. јуна, Двери наводе да ће у Скупштини града Чачка имати четири одборника.

Према незваничним информацијама из Градске изборне комисије, листа окупљена око Српске напредне странке има тесну већину у Чачку. Званични прелиминарни резултати знаће се тек око 14 часова.

„Показали смо да смо и даље појединачно најјача политичка странка опозиције у нашем граду. Честитамо групама грађана на добрим резултатима и комплетној опозицији на победи у градским месним заједницама, где је однос опозиције и власти 56:44 одсто за опозицију. Настављамо борбу да се сазнају тачни изборни резултати јер утакмица још траје, а Чачак је поред Ниша град који је показао највећи опозициони отпор Александру Вучићу и владајућој Српској напредној странци“, закључује се у саопштењу.