Прочитај ми чланак

Робертс: Путин мора да нокаутира Украјину пре него што се напуни НАТО војницима

0

„Две године Бајден је био апсолутно непоколебљив да се америчко оружје не може употребити за напад на Русију. Сада он преокреће политику – лагао је.

Па где је противљење Конгреса, медија? Шта би могло бити од веће последице од увођења земље у рат са нуклеарном суперсилом?“

Да ли су народи западног света толико потпуно безазлени да не примећују да их њихови политичари гурају у директан сукоб са Русијом? Чини се да су Мађари једини европски народ који има разума.

Кремљ није могао да изда ниједно ужасније упозорење од оног који је издао, а као одговор моронски западни политичари провоцирају јаче. Да ли они нису у стању да схвате да изазивају нуклеарни рат, или им је намера да изазову нуклеарни рат?

Бајден, Блинкен и НАТО су направили још један преокрет. Ракете дугог домета које Украјина није могла да употреби за нападе на руску територију сада могу да се користе на тај начин, али за сада само на војне циљеве. Али разлика између војних и невојних циљева је разлика без значења или суштине. Сви савремени ратови су напади на цивиле и инфраструктуру.

Аргумент који је довео до укидања ограничења на ракете дугог домета је да, да би се одбранила, Украјина треба да буде у стању да користи оружје које Вашингтон даје за напад на војну инфраструктуру коју Русија користи за напад на Украјину.

Русија ће једноставно напасти места са којих је нападнута, тако да ракете великог домета неће ништа допринети одбрани Украјине. Још горе: како Кремљ зна да ракете морају бити програмиране са информацијама о циљању од стране особља САД и НАТО-а, Русија сматра да су САД одговорне за нападе. Ми смо на ивици коначног ширења рата.

Како је свако претходно не-не постало да-да, Кремљ мора да претпостави да ће забрана не-не слања НАТО трупа ускоро постати да-да. Ако у Кремљу превлада реализам, то приморава Путина да напусти своју ограничену војну операцију и да нокаутира Украјину пре него што се напуни НАТО војницима, закључује Пол Крејг Робертс

Од почетка ми је било очигледно да је ограничена војна операција била стратешка грешка која је омогућила Западу да се укључи, са последицом ширења рата. Управо се то догодило. Дошли смо до тачке у којој Путин поручује Западу да се повуче или одустане од нуклеарног оружја.

Али нико на Западу не чује.

Вашингтону није више стало до Украјинаца него до Палестинаца. Сукоб у Украјини је начин да Вашингтон примора Русију на одговор који се може искористити да оправда напад САД/НАТО на Русију. Чему ово служи? За Запад је то облик самоубиства.

Где је одговоран западни лидер да заустави ову опасну ситуацију? Зашто их нема? Одржавање руског Донбаса у Украјини, где га никада није требало ставити, није вредно рата који се распирује.

Пошто ракете дугог домета не могу да побољшају учинак Украјине на бојном пољу, њихова једина сврха је да се користе за провокације. Свако ко гледа на ситуацију ко мисли да је потребно више провокација је луд.

Запањујуће је гледати како западни лидери подстичу нуклеарни рат.

Нема опозиције из Конгреса. Ништа из штампаних и ТВ медија. Нико од европских влада осим Мађарске. Западни народи су превише непажљиви да би схватили да стоје на ивици уништења.

„Удаљени смо неколико центиметара од уништења“ — мађарски премијер Виктор Орбан

Неки којима је стварност превише узнемирујућа оспоравају моја упозорења колико смо близу коначног рата. Стекао сам ново признање — „плашилац“. Али ја нисам једина свесна особа на земљи. Др Постал са МИТ-а разуме озбиљност ситуације, као и Мајк Витни, Стивен Стар, Гилберт Доктороу, Скот Ритер и Виктор Орбан. Чак и уздржани, непровокативни Путин сада схвата да је Русија суочена са ратом, а не са ограниченом војном операцијом за ослобађање Руса у Донбасу.

Премијер Орбан каже да сваке недеље види све више знакова да се ЕУ и НАТО спремају за војну акцију. Западне владе, закључио је Орбан, „желе да победе Русију, желе да постигну војни успех по сваку цену“. Цена ће бити живот на планети. Зашто је чланство Украјине у НАТО-у важније од масовних губитака живота и можда животних услова на планети?

Изузетно је да западни свет неће учинити ништа да заустави израелски геноцид над Палестинцима, али је спреман да уништи живот на земљи за вештачке границе једне вештачке земље која се зове Украјина, која је историјски позната као „Украјина“, тј. као провинција веће државе.

Орбан говори истину. Он каже да је „НАТО јак одбрамбени савез створен да заштити своје државе чланице, а не да интервенише у још једном рату“. Обан каже да ће учинити све што може да спречи да Мађарска буде увучена у вртлог. „Ово није наш рат и Мађари не треба да пате због тога.

Али Мађарска, заједно са свим преживелим, и сама Мајка Земља и сва њена створења и биљни свет ће патити од огромних пожара, радиоактивности, можда нуклеарне зиме, потпуног прекида свих глобалних ланаца снабдевања, и тако даље. Земље које ће преживети, ако их уопште буде, биће оне које су добро уклоњене из зона експлозије, ветрови препуни радиоактивности и самодовољне у производњи хране. Све економије зависне од глобалних односа биће уништене.

Свет какав је данас уређен не може преживети велики рат. Како ће се одржати градови са милионима људи када ланци снабдевања више не постоје?

Могу да наставим да постављам оваква питања на која нема одговора.

Али то је бесмислено.

Проблем је у томе што је сваки западни политички лидер, осим Орбана и Путина, посвећен рату без оправданог разлога.

Нема разлога за предстојећи рат. Украјина може постојати као неутрална држава. Вашингтон може да повуче своје присуство на руским границама.

Бесмислени захтев америчких неоконзервативаца за америчком хегемонијом може бити напуштен. Какве год биле последице прихватања реалности, оне су боље од нуклеарног рата.

Зашто нико у западном свету не разуме опасност по живот?

Које је објашњење да се Бајден сада ближи крају своје четврте године на функцији ДА СЕ НИКАДА НИЈЕ СРЕО СА ПУТИНОМ У ЖЕЉИ ДА РЕШИ НАЈОПАСНИЈУ КРИЗУ У ИСТОРИЈИ ЉУДИ?

Глупани који нама владају не схватају да је данашње термонуклеарно оружје хиљаду пута моћније од атомских бомби које су САД бациле на два јапанска цивилна града. Оружје данас не уништава само велике градове, оно уништава велике регионе.

Стивен Стар и други стручњаци изразили су забринутост да би нуклеарни рат могао испунити атмосферу прашином и крхотинама који би годинама блокирали сунце док се оно не смири. У тим годинама може постојати ограничена или непостојећа сезона раста. Дакле, цео живот може бити уништен.

Из презентације др Теодора Поштала са Технолошког института Масачусетса:

Руски нуклеарни систем раног упозоравања (ЕWС) у Амиру оштећен је нападом. Одлука о нападу на руски ЕWС донета је у Вашингтону. Беспилотне летелице су вођене до својих циљева коришћењем америчког ваздушног и сателитског извиђања (морају да предузму вишеструке акције избегавања током својих летова да би избегли руске радарске системе, а то се може обезбедити само путем информација о циљању у реалном времену које обезбеђују САД).

Оператери дронова су вероватно били плаћеници обучени у САД или америчке трупе без униформе. Русија то зна и зато сматра ово америчким нападом на њен нуклеарни систем раног упозоравања.

Напад је био безобзиран ван разумевања. СВАКИ такви напади на систем ЕWС који се користи за заштиту Русије од нуклеарног напада може оправдати, према руском закону, нуклеарни удар одмазде.

САД/НАТО/Украјина су раније извеле вишеструке нападе дроновима на руску ваздушну базу у Енгелсу, где Русија држи своје стратешке нуклеарне бомбардере дугог домета.

Чинило се да је барем у једном од ових напада оштећен стратешки нуклеарни бомбардер. Ваздушна база Енгелс налази се стотинама миља унутар Русије и беспилотне летелице не би могле да стигну до базе без информација о циљању у реалном времену које је дало америчко ваздушно и сателитско извиђање.

Руски војни планери морају размотрити ове нападе као могући увод у први нуклеарни напад Сједињених Држава на Русију.

САД и НАТО се такође спремају да пошаљу Ф-16 у Украјину. Русија је најавила да ће сматрати да су то нуклеарни системи наоружања и третирати их у складу са тим, укључујући и ударе на базе из којих се ово оружје лансира — унутар или изван Украјине (што значи у Пољској и Румунији).

Бајден је данас одобрио нападе унутар Русије користећи америчко оружје дугог домета. Француска и Немачка су потом следиле САД, дајући своје одобрење за употребу оружја које је испоручио Запад за напад на циљеве унутар Русије.

Ситуација у Украјини ескалира до те мере да измиче контроли. Ипак, западни медији игноришу ове догађаје и шира јавност остаје блажено несвесна да њихови лидери настављају да ескалирају рат у Украјини до тачке у којој он може да постане нуклеарни рат који ће уништити све нације и народе.

Гилберт Доцторов објашњава да руски лансирни систем „мртве руке“ не може да се спречи првим ударом

Гилберт Доцторов нас подсећа да Руси имају систем за лансирање „мртве руке“. Чак и ако сваки руски командни и контролни центар буде збрисан у првом удару на Русију, довољно је лансираних пројектила да збришу САД и Западну Европу. Другим речима, нема предности у првом удару САД на Русију.

Докторов нас такође подсећа да је потребна само једна потпуно напуњена хиперсонична непресретљива ракета Сармат са више бојевих глава да би се земља величине Велике Британије сравнила са земљом, и само неколико да би се САД избрисале са мапе. Далеко је од лудила за Европу и САД да култивишу сопствено самоубиство. Медији све информације чувају од јавности, која није свесна да је њено постојање доведено у питање.

Ево Скота Ритера о вероватним последицама напада унутар Русије:

Скот Ритер нас подсећа да оружје које се користи за напад унутар Русије мора да буде програмирано од стране САД/НАТО земаља које га снабдевају. Украјина је помоћна у процесу. Русија то разуме и изјавила је да ће Русија напасти одговорне земље.

Ево резимеа видео снимка Скота Ритера који је дао стручњак који дели моју забринутост да Вашингтон тера свет у нуклеарни рат:

„Скот Ритер објашњава да ће сваки даљи напад на руске стратешке локације или напади на руску територију коришћењем пројектила или крстарећих пројектила довести до тога да Русија узврати ударац на све циљеве НАТО-а — унутар и ван Украјине — одговорне за такве нападе.

„Ово укључује америчка средства за ваздушно извиђање: америчке сателите, АВАЦС и дронове Реапер; укључује све штабове и ваздушне базе НАТО-а који су били укључени у припрему, програмирање, циљање и лансирање ракета дугог домета и беспилотних летелица које су коришћене за гађање руске територије. Ово укључује базе у Француској, Великој Британији, Немачкој и вероватно у САД.

„Ритер каже да би такви напади довели до тога да нације НАТО-а буду погођене руским узвратним ударима позивајући се на члан В Повеље НАТО-а, тврдећи да их је напала Русија. Ритер каже да ако земље чланице НАТО-а предузму ову акцију и уједине се у рату против Русије, онда ће Русија покренути масиван нуклеарни удар на све ове нације. Надам се да није у праву.

„С обзиром на то да су САД, Велика Британија, Француска и Немачка све потписале употребу оружја дугог домета против Русије, иако у ‘ограниченој’ области Русије, мислим да смо близу сценарија који Ритер предлаже јер ограничено подручје Русије подложно нападу ће се проширити. Наступиће ситуација у којој Путин буде приморан да узврати на одлучујући начин. Запад ће порицати да је руски удар одмазда за њихове танко прикривене нападе на Русију — они ће руске ударе назвати „ничим изазваном агресијом“ и чином рата.

„САД и НАТО се крију иза лажи да се Украјина бори против Русије, а не Запад против Русије. Када америчко, британско, француско и немачко оружје стигне у Украјину, оно постаје „украјинско оружје“, и стога је Украјина, а не Запад, одговорна за све што се уради са њима, без обзира на циљеве које погоде.

ише неће прихватити лаж да је само Украјина, а не Запад, у рату са Русијом. Чак је и Путин јавно изјавио да је високотехнолошко оружје дугог домета оружје САД и НАТО, које програмирају, управљају, воде и лансирају америчке/НАТО трупе.

О циљевима одлучују САД, а не Украјина. Оружје мора да користи навођење у реалном времену из америчког ваздушног и сателитског извиђања, стога ће Русија уништити сателите, беспилотне летелице и АWАЦС-ове који пружају информације о циљању. Све компоненте напада на Русију биће циљане.

„Русија не блефира. Русија неће одустати.“

Изванредно је да целокупно политичко руководство западног света гура свет у нуклеарни рат. Зашто Запад тражи сопствено уништење? Шта се може добити?

Током Хладног рата 20. века у који сам био блиско укључен и као повереник Комитета за садашњу опасност и као члан тајног председничког комитета са овлашћењем да истражује противљење ЦИА напорима председника Регана да оконча Хладни рат и нормализује односе са Совјетским Савезом, могу са сигурношћу рећи да су чак и тврдокорни антикомунисти настојали да смање тензије уместо да изазивају рат.

Оно чему сам присуствовао у 21. веку је најневероватније култивисање рата од стране америчке владе у историји човечанства, и нико у штампаним или ТВ медијима не говори о последицама.