Прочитај ми чланак

Ненад Крстић упознао идола Кустурицу

0

(Новости.рс)

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Ненад Крстић је недавно у Москви испунио један од дечачких снова, упознао је славног редитеља Емира Кустурицу.

krstic i kusturica
У организацији спортске редакције портала “Р-Спорт” играч ЦСКА и српски редитељ састали су се у једом хотелу у престоници Русије, а за обојицу то је било изненађење. Наиме, и Ненад и Емир су знали да иду са неким да се сретну, али не и ко ће то бити.

– Био сам преплављен емоцијама, нисам очекивао сусрет са Кустурицом. То је било велико изненађење за мене. У Београду смо неколико пута били у истом ресторану, али нисмо имали прилику да разговарамо. За мене је велика част што сам имао прилику да се састанем са човеком као што је Кустурица – истакао је капитен кошаркашке репрезентације Србије Ненад Крстић, коме је инаће славни редитељ идол из најраније младости.

У опуштеној атмосфери Крстић и Кустурица су разговарали о спорту, музици, филму… Режисер култних филмова, који је у Москви боравио као музичар са бендом, током разговора присетио се туче у Атини, на пријатељском мечу репрезентација Грчке и Србије, када је капитен “орлова” столицом гађао домаће играче.

– Крле је у једном тренутку узео столицу. То је за мене било као на кастингу. Тада сам схватио да је то била искрена, емотивна реакција и зато мислим да је он човек који може да игра у неком од мијих филмова – рекао је Кустурица.

На то је Крстић одговорио да нема таленат за глуму, а у клипу је коришћен и материјал Евролиге када је спортиста из Краљева запевао песму “Стани стани, Ибар водо…”

Играч „армејаца“ је на крају поклинио свој дрес Кустурици.