Прочитај ми чланак

„Нисам био керамичар, то је лаж!“

0
Фото: e-cigserbia.com

Фото: e-cigserbia.com

Иако се већ дуго прича да у Влади Србије седи керамичар, истина је потпуно другачија, а њу је на видело изнео управо министар одбране Братислав Гашић, кога народ зове Керамичар.

Био баштован или механичар, Гашић од надимка тешко да ће побећи

Упитан да ли га дотичу прозивке да је керамичар, Гашић је навео да је то часно занимање, а затим објаснио да су те приче почеле када се на интернету појавила његова лажна приступница Српској радикалној странци, чији члан, како тврди, никада није био.

У тој приступници је писало да има средњу стручну спрему, занимање – керамичар. Министар каже и да зна ко ју је фалсификовао, а како је објавио „Ало“, реч је о Гашићевом партијском колеги из Српске напредне странке.

– После тога су неки опозициони лидери, велики научници, причали у Скупштини о томе и везивали се за период од мојих 15 радних дана у државној фирми, у „Трајалу“. Али нисам био керамичар, него баштован. Имао сам звање грађевинског техничара.

Мој отац је био један од директора „Трајала“ и овако ми је рекао: „Хоћеш да се жениш, ја нећу да плаћам три студента – брата, твоју супругу и тебе. Изволи у фабрику и ради…“ У међувремену сам завршио Економски факултет у Нишу – испричао је Гашић у интервјуу за „Недељник“.

Он је на крају упитао: „А шта су урадили ти политичари који ме нападају?“.

 

Alo.rs