Прочитај ми чланак

НИШ БИО БЕЗ ТУРИСТИЧКОГ АУТОБУСА због Вучићевог обиласка ауто-пута „Милош Велики“

0

Туристи и грађани Ниша од прошле суботе нису могли панорамским аутобусом да обиђу град јер је ово возило било на отварању ауто-пута "Милош Велики", односно њиме се возила делегација у помпезном обиласку деонице од Обреновца до Љига. Туристички аутобус био је "повучен" без икаквог обавештења грађана, упркос томе што су поједини већ резервисали места и чекали на станици.

Док су грађани протеклих дана чекали туристички аутобус како би обишли знаменитости Ниша, а потом сазнали да он ипак неће имати туре тог дана, овај аутобус је добијао ново „лице“ како би у недељу возио не туристе, већ новинарске екипе у обиласку новог ауто-пута.
Аутобус Милош Веллики

Autobus neprepoznatljiv; Foto: Screenshot Alo.rs

На самом отварању ауто-пута на аутобусу се није видео натпис „Цитyсигхтсееинг Ниш“ него је било исписано „Аутопут Милош Велики“, али се број регистарских таблица „поклапа“ са оним на панорамском аутобусу који обилази Ниш.

Нишки аутобус на новом ауто-путу пратио „председнички“

Foto: Screenshot live Alo.rs

Помпезно отварање ауто-пута „Милош Велики“ је, осим великог броја окупљених грађана и новинарских екипа, говор председника, подразумевало и обилазак званичника панорамским аутобусима.

Аутобус који вози туристичку туру у Нишу са другачијим натписима, послужио у друге сврхе; Фото: Сцреенсхот ливе Ало.рс У једном аутобусу били су Александар Вучић, Милорад Додик, Зорана Михајловић, Синиша Мали, представници Кине, глумац Ненад Јездић и многи други.

Због велике гужве у аутобусу којим се возио председник Србије, велики део новинарских екипа било је и у суседном панорамском аутобусу који се новим ауто-путем провозао упоредо са „председничким“.

Тај други аутобус је управо био онај који служи туристичкој промоцији Ниша.

Грађани били без обавештења да аутобус није у Нишу

Према сведочењима Нишлија, који су своје бесплатне вожње градом унапред заказивали, без икаквог образложења су им термини били померани за наредне дане, да би напослетку били и отказани.

У суботу туристи узалуд чекали аутобус 

Огорчени због овакве ситуације, поједини су тражили одговоре од Туристичке организације Ниша, где им је, како кажу, речено да је аутобус узео председник Александар Вучић, због отварања ауто-пута.

Узели смо карте, моја другарица, ја и наша деца. Два дана пре тога добијамо позив да је отказан и добијамо нови термин за уторак. Долазимо и аутобуса опет нема. Читава група, а највише деце. Не будемо лењи и одемо до ТОН-а, где добијамо информације да је аутобус узео председник Вучић да се вози ауто-путем „Милош Велики“ – каже Нишлијка Светлана Тодоровић.

Током викенда су на станици на Синђелићевом тргу, одакле иначе креће Citysightseeing рута, са идејом да разгледају град и туристи чекали панорамски аутобус.

У суботу у 17 сати скупили су се туристи на станици Цитyсигхтсееинг буса Ниш, међу којима су били и наши гости из иностранства, а аутобуса нема. На фиксни број ТОН-а нико се не јавља. Ако мислимо да овако развијамо туризам нећемо далеко – навео је Нишлија преко апликације „Пријави проблем“.

Парлић: Оператер повукао аутобус, не знам зашто

Урош Парлић који је био директор ТОН-а до прошле недеље, потврдио је да аутобус током викенда није био у Нишу. Међутим, није дао одговор због чега је био „повучен“. Нова директорка Туристичке организације Данка Милојковић није ни одговорила на телефонски позив новинарке.
Туристички аутобус
Било га је тешко препознати на ауто-путу, али регистарске ознаке су исте;

Тачно је да није полазио, али је најављено зато што је оператер морао да га повуче за неке друге намене. Ја не знам шта је било у питању, да ли је радио сервис или шта год да је било, али није радио од петка до данас – рекао је јуче Парлић.

На питање да ли је било образложења за повлачење аутобуса, Парлић је одговорио да не зна, а овакав одговор добијен је и од самог оператера, односно превозника БС Тоурс.

Десило се не знам шта, вероватно неки објективни разлог, не знам стварно о чему се ради, ова два-три дана је било тако, од сутра све нормално иде. У 11, 13, 17 сати. Тренутно нема никога од надлежних, годишњи су одмори – казала је жена која се јуче јавила на телефон БС тоурса.

Подсетимо, туристички аутобус је у Нишу почео да вози средином јула.