Прочитај ми чланак

Николић: Створити модерну Србију, као што су сва развијена европска друштва

0

Toma+Nikolic

БЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић и досадашњи амбасадор Црне Горе Игор Јововић оценили су да између Србије и Црне Горе нема битнијих отворених питања, а да би у будућности заједничким радом требало деловати да се реше сви, па чак и најмањи проблеми.

Николић, који је досадашњег амбасадора ЦГ, примио у опроштајну посету, нагласио је да у интересу грађана и Србије и Црне Горе да две државе сарађују, да ефикасно остварују заједничке економске пројекте, да једна другу подржавају на путу евроинтеграција и да одржавањем добрих односа обезбеде чврсте основе за напредак целог региона.

Николић и Јововић су се сложили да је време да се да замах преговорима Србије са Европском унијом, јер је „наша земља у претходном периоду остварила огроман напредак, према којем нико не може да остане индиферентан“.

Председник Николић је додао да је све што је држава у претходном периоду учинила, урадила пре свега зато што желимо да створимо од Србије нормалну, модерну земљу, у којој ће грађани моћи подједнако добро да живе као што се живи у свим развијеним европским друштвима.

(Танјуг)