Прочитај ми чланак

Николић: Шешељ ми је псовао мајку!

0

На питање како коментарише Шешељеве изјаве да је издајник, а Александар Вучић то није, председник Србије Томислав Николић је казао да уколико га тако назива због тога што заговара прикључење Србије ЕУ, онда "се ту не разликује од Вучића".

seselj TOMISLAV NIKOLIC5– Посебно ме не интересује његов суд о томе шта је издаја и ко је издајник, јер то Шешељ лако лепи свакоме, а поготово оном ко са њим није у добрим односима. Било је ту прљавштина и тешких речи, псовао ми је мајку за коју зна да сам је као дете сахранио, али ја никада нисам изговорио за њега лошу реч – казао је Николић.

– Ако мисли да сам издајник јер с правом председника Русије Владимира Путина називам својим пријатељем, онда је могуће, јер он то никада неће доживети. Или зато што нам овог месеца у посету долази председник Кине, он то такодје никада у животу неће доживети. Није мера издаје да ли си добар са Војиславом Шешељем, већ је мера Србија. Ја је никада нисам издао – рекао је Николић.

Како је објаснио, није он желео да „уништи СРС, већ је то желео управо Војислав Шешељ“, као и да је СРС имао изборе без Шешеља, па су мандати које је та странка освојила пре него што „су се растали“, не могу да се припишу Шешељу.

– Док он није био ту, мандати су се приписивали мени и били моја заслуга, а он ме оптужује да сам их украо. Уосталом, ја нисам имао шта да му вратим када ни у чему није учествовао. Не желим да кажем ниједну лошу реч, а ако сам и издајник хоћу да останем Србин, и да сачувам оно што нас Србе одваја од других народа, а кумове од других Срба – казао је он и додао да ко то не разуме нек се запита „како му је издата крштеница“.