Прочитај ми чланак

Николић: Канал Морава-Вардар обезбедиће живот за многе генерације

0

kanal-beograd-solun

Председник Србије Томислав Николић оценио је у разговору са делегацијом кинеске компаније „Бон Проџект“ да би изградња пловног канала Морава-Вардар помогла у подизању степена заштите од поплава.

Како се наводи у саопштењу, председник Србије је казао да пројекат Морава-Вардар није само обичан инфраструктурни пројекат, већ је пројекат који ће обезбедити живот за многе генерације. Осврћући се на тренутно стање у вези са опасношћу од поплава, председник Николић је навео да би овакав пројекат умногоме помогао и у подизању степена заштите наше земље од таквих елементарних непогода.

Представници кинеске компаније, као и представници Института за планирање и дизајн из Кине „Чајна Дизајн Груп“ изразили су велико интересовање за пројекте у изградњи инфраструктуре у Србији, а посебно за изградњу пловног канала Морава-Вардар.

Они су исказали велико задовољство потпуно отвореним приступом Србије ка реализацији заједничких пројеката са кинеским компанијама.

Кинеска делегација саопштила је да је њихова компанија за остварење овог пројекта добила подршку од финансијских и државних институција у њиховој земљи и да је већ обављен разговор и са македонским партнерима о његовој реализацији.

(Н1)