Прочитај ми чланак

Никанор проклео Брнабић и погодио у центар: Уследила прљава хајка на владику ВИДЕО

0

Владика Никанор је последњом беседом у којој је проклео Ану Брнабић и геј параду можда најавио буђење свести у Српској православној цркви, а да је изјавом погодио у мету најбоље показује данашња прљава хајка коју су против епископа банатског повели другосрбијански и просодомистички медији.

Да, у одбрану режимске СНС перјанице Ане Брнабић и геј агенде нису најпре прискочили режимски таблоиди, већ „независни“ медији – Н1, Нова… Тек после њих се у линч владике укључио Курир и остали блатиоиди.

„Скандал: Епископ Никанор позвао на „употребу оружја“ на Прајду, проклео Брнабић“ – нариче портал „Нова“, а посебно им смета што је владика Ану Брнавић назвао „ћерком и унуком српских кољача“ (усташа) и што је позвао свештенство и народ да се побуне против геј параде.

Глобалистичко гласило НАТО пакта у Србији пресуђује да је у питању говор мржње владике СПЦ у којем је прекршио и закон – јер је јавно дискриминисао појединце и групу, а потом и позвао на насиље и линч! (јер не сме се позивати на линч окупатора Србије, прим. Србин инфо). Затим прилажу осуђујуће статусе НАТО ботова на „Твитеру“ као „доказ“, а онда и настоје да га прикажу као некаквог мафијаша који илегално зарађује.

„Ова изјава представља веома отворени говор мржње према ЛГБТ заједници, али и према Хрватима и премијерки Србије. Кључно питање је сада да ли ће се патријарх дистанцирати и осудити овакву изјаву будући да је дубоко у супротности са важећим законима Србије, али и са хришћанским начелима које проповеда СПЦ“, рекао је „преподобни“ Горан Милетић, програмски директор Прајда.

Владика Никанор је дирнуо у осиње гнездо. Реакција је очекивана. Али управо је ово потврда да је време да се владике, свештенство и верујући народ пробуде и устану против уништења Србије, цркве и породичних вредности.

Свештенство и монаштво СПЦ не сме да ћути на издају Косова и Метохије, издају српских светиња у Македонији, гушењу људских права у корона агенди и Великом ресету.

Остаје да се види како ће поводом овог догађаја реаговати патријарх Порфирије. У сваком случају, српском народу су као никада до сада потребни епископи и духовни оци као што је то био Свети Владика Николај Велимировић.