Прочитај ми чланак

Никад Граница:Увек банана, никад граница (Видео)

0

Очекујући да обилато присуство банана привуче пажњу Ивице Дачића, или барем његовог особља, позивамо вас на перформанс – пријављен и одобрен – који ће грађанска иницијатива НИКАД ГРАНИЦА уприличити у среду, 13. фебруара 2013. у 13 часова, на почетку Кнез Михајлове улице у Београду, код ресторана познатог под ранијим називом „Руски цар“.

Верујемо да ће се премијер доказано оштрог њуха, нашпанованог на банане, тако најзад удостојити да примети противуставну и противдржавну границу, коју је у садејству са Хашимом Тачијем поставио према Косову и Метохији.

За све извештаче са овог догађаја (новосрпски: евент-а), обезбеђени су пригодни поклони, који ће вас освежити, али вас сигурно никада неће компромитовати, нити довести у везу са било каквим криминалним клановима.

Ово ће уједно бити и последње обраћање јавности уочи Сретењског сабора, заказаног за 15. фебруар у подне код споменика вожду Карађорђу у Београду, када ћемо подсетити Србију на време у којем није била банана-држава.

ИНИЦИЈАТИОВА НИКАД ГРАНИЦА – ДА СЕ ПОЗДРАВИМО СА ТРИ СПОЈЕНА ПРСТА, И ДА СЕ ИЗ ЊИХ НА СРЕТЕЊСКОМ САБОРУ ВИДИ СВЕТЛОСТ КАО МУЊА!

Три раширена прста су против Бога, народ и крста. Симболичко поздрављање са три раширена прста Србима је 1991. године подметнуо некадашњи комунистички писар код усташе Мике Шпиљка, Вук Драшковић. Раширена три прста на десној руци подигнутој у вис имао Анте Павелић кад је 10. априла 1941. године читао усташку прокламацију о Проглашењу Независне државе Хрватске, чак су се и злогласне јединице Вермахта поздрављале са три раширена прста.

Срби су се у периодима мира, и ратова, још од времена светлосног примања хришћанста, поздрављали онако како се крсте – са три састављена прста! Срби су дизали у ваздух руку са скупљена три прста као кад се крсте, јер то симболизује Свето тројство, и када су давали заклетву. Тако постоји споменик Васи Чарапићу на коме Васа држи високо руку у ваздуху са скупљена три прста док полаже заклетву вожду Карађорђу. Са три подигнута прста до победе!

 НИКАД ГРАНИЦА