Прочитај ми чланак

Није смењен већ разрешен: Оде Гашић!

0
Фото: e-cigserbia.com

Фото: e-cigserbia.com

Дочекасмо и то – после више месеци прегањања функционер напредњака Братислав Гашић није више министар одбране. Наиме, посланици Скупштине Србије, на предлог премијера Србије Александра Вучића, разрешили су у петак после подне дужности министра одбране Братислава Гашића. За разрешење је гласало 195 посланика, сви присутни у сали.

Раније данас седницу су напустили посланици владајуће већине, због твита Драгана Шутановца из ДС, који је, како су оценили, увредио председницу Скупштине Мају Гојковић. Они су поручили да не желе да учествују у таквој дискусији, али да ће гласати о разрешењу. Премијер Србије остао је у сали, као и Гашић.

Подсетимо, Вучић је 30. јануара потписао захтев за разрешење Гашића и упутио парламенту писмо са захтевом да ванредно заседање буде одржано 5. фебруара. Вучић је тог дана овластио министра финансија Душана Вујовића да обавља дужност министра одбране до избора новог.

Гашић је 6. децембра прошле године у Трстенику новинарки Б92 Златији Лабовић упутио сексистичку поруку, рекавши јој да „воли новинарке које лако клекну“, док је она клечала приликом узимања изјаве, како не би сметала камерманима.

Увреда је изазвала бројне критике новинарских удружења и јавности, а Вучић је најавио да ће Гашић отићи из министарства.

Vesti online