Прочитај ми чланак

НЕМАЊА ШАРОВИЋ (СРС): Режим крије убице једног од вођа „Звездиних“ навијача (ВИДЕО)

0

Српска радикална странка захтева од државних органа Републике Србије да се расветли убиство Велибора Веље Дуњића, једног од вођа „Звездиних“ навијача и ми захтевамо хитно хапшење њихових убица.

„Велибор Дуњић је убијен још 15. маја прошле године испред једног од београдских сплавова. Читав злочин су снимиле безбедносне камере са околних сплавова. Међутим, од самог почетка било је јасно да се дешава нешто чудно и чак се и човек који је био надлежан за расветљавање овог убиства, Властимир Вуликић, некадашњи заменик начелника Управе криминалистичке полиције у Београду, након што је смењен са те позиције, пошто је искористио могућност да се обрати и директору полиције и министру полиције који нису реаговали на те неправилности, које је изнео, обратио медијима, изневши тврдњу да је сам врх београдске полиције од самог почетка ометао истрагу убиства Велимира Веље Дуњића и да су они чак и повукли део полицијске екипе која је била задужена за праћење, онемогућавајући на тај начин благовремено налажење хард-диска на коме су били похрањени снимци убиства Велибора Дуњића, рекао је заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић и додао:

„Три дана након самог убиства, начелник београдске полиције Веселин Милић, је гостујући на Телевизији Пинк, рекао како је убиство расветљено, како знају ко су убице и да очекују да ће у наредних неколико дана убице бити ухапшене. Од тада је прошло безмало годину и по дана – више нико не говори о том убиству. Породица Велибора Дуњића нема никакве информације о току истраге, што је уобичајено у неким другим истрагама и поводом неких других убистава и мислим да је потпуно очигледно да се у овом случају дешава нешто чудно и да постоје бројне неправилности“, закључио је Немања Шаровић.

Српска радикална странка инсистира на томе да сваки злочин у Србији буде расветљен и ми захтевамо од свих надлежних државних органа да под хитно ухапсе убице Велибора Веље Дуњића.

Извор: Србин.инфо / СРС