Прочитај ми чланак

Немања Шаровић приведен на саслушање у тужилаштво због паљења заставе „Републике Косово“

0

SAROVIC

Више јавно тужилаштво у Београду наредило је привођење заменика председника Српске радикалне странке Немање Шаровића и његово принудно довођење на саслушање у просторије тужилаштва.

Наредбом издатом ПУ Стари град обавезана су службена лица полиције да Шаровића на дан његове Крсне славе Светог Николе ухапсе како би био саслушан поводом кривичне пријаве поднете против њега због паљења заставе „Републике Косово“ на протесту који је Српска радикална странка одржала поводом потписивања срамног „Бриселског споразума“.

Немања Шаровић је истакао да је читав инцидент очигледно политички мотивисан јер је привођење наређено упркос чињеници да му позив на саслушање није уручен редовним путем и упркос томе што се уредно одазвао позиву на саслушање у ПУ за Град Београд раније ове године.

Шаровић је оценио да се тужилаштво, пристајући да буде топуз у рукама власти, на најсрамнији начин ставило у службу режима јер се правно гледано паљење безвредне крпе коју тужилаштво назива заставом „Републике Косово“ не може подвести под кривично дело Повреде угледа стране државе или међународне организације из члана 175 КЗ-а за шта га тужилаштво терети.

По његовим речима, „Режим мора да се одлучи да ли је Србија потписивањем „Бриселског споразума“ признала независност „Републике Косово“ и обавезала се да ће штитити симболе терористичке НАТО „државе“.

Српска радикална странка најоштрије осуђује поданичку политику режима и упозорава да никаквим репресивим мерама неће зауставити српске радикале у доследној борби против издајничке политике и погубног пута у ЕУ у коју нас гурају по цену распарчавања Србије.

Заменик прдеседника СРС Немања Шаровић тренутно је у Палати правде и чека на саслушаљње, након чега ћемо издати ново саопштење са детаљима са тог саслушања.

(Српска радикална странка)