Прочитај ми чланак

„Не подржавам Србе јер их волим, већ истину – да је Косово српска територија“!

0

Генерални секретар француског "Колектива за мир на Косову" Пол Антоан, којем су привреме приштинске власти пре годину дана забраниле улаз на КиМ, у интервјуу за "Вечерње новости" истиче да договор о слободи кретања не би био потпун ако се у обзир не би узела и ситуација свих оних људи којима су власти у Приштини забраниле улазак на ту територију. Истиче да је слобода кретања европски принцип и да би ЕУ на то требало да обрати пажњу.

На питање да прокоментарише то што ЕУ кривицу сваљује на обе стране, Антоан каже да се у Бриселу воде двоструким стандардима.

„Кад Срби мрдну прстом, то није у реду, када Албанци помере целу ногу, то им не смета. Од Београда се тражи да престане с реториком у којој се истиче да је Косово српско. У реду, али онда треба казати да је Гвантанамо кубански или објаснити да Република Српска није у БиХ. Шта ћемо са Кримом и Русијом? Не могу да постоје једна правила за Украјину и САД, а друга за Србију“, наводи.

„Волим српски народ, али када би ми моји српски пријатељи рекли, на пример, да у Македонији или Аустрији постоји нека територија која им припада, не бих се сложио с њима. Истина је да је Косово историјски српска територија и да су Срби тренутно прогањани на Косову. И не само Срби. Погледајте мој случај“, додаје.