Прочитај ми чланак

„Не може председник да се сведе на средњошколца који гледа туђе порно снимке“

0

Саво Манојловић из Крени-промени, коментаришући објављивање на друштвеним мрежама интимног снимка посланика Ђорђа Микетића, што је недавно у емисији Хит твит најавио председник Александар Вучић, пита "да ли можете да замислите да се игде председник државе" бави таквом темом. После објављивања снимка реаговала је и БИА, коју је Микетић оптужио да стоји иза објављивања свог приватног снимка, поред државе и институција.

„Председник Републике и директор БИА се баве порно снимком. Шта су они? Перверзни средњошколци који гледају туђи порно снимак и баве се неком врстом осветничке порнографије“, пита Манојловић гостујући на Н1.

Додаје да то раде да би скренули кампању, не баве се стварним проблемима, као што су загађење и безбедност.

„Свуда се дешавају прљаве кампање, али нигде председник не учествује у томе, обично нађе неког другог. Свуда имате љигаве ликове, али не може код нас да се председник сведе на тог љигавог лика“, оцењује.

Истиче да је све ово „прилично гадно, јер има јако непријатан залазак у нечији приватни живот, нема ни дозу суздржаности“.

На питање шта је граница приватног живота и јавног интереса, Манојловић наводи да „не може председник Републике да се сведе на неког паћеника који гледа порнографски материјал“.

„Не могу безбедносне службе да прате људе, да уђу у спаваћу собу и неовлашћено снимају. Не можете државу да сведете на Пинк, СНС и Информер. Ово јесте нека термална фаза, човек који прибегава оваквим методама свестан је да се тај систем урушава. Ово је претња свима. Живимо реалност у којој институције не штите појединца“, рекао је Манојловић.

Додао је да је чињеница да су државне институције дотакле дно и да што се тиче заштите уставности, „има осећај као да је вегетаријанац у кланици меса“.

БИА је негирала да стоји иза Микетићевог снимка, наводећи да је тим поводом покренула истрагу.

БИА је позвала „Микетића да престане са нападима на службе безбедности Републике Србије и председника Републике Србије и да, пошто је у јавности отворио тему свог приватног снимка, јавно саопшти како је, где и под којим околностима и од стране које особе настао снимак њега и извесне особе као и шта снимак садржи“.

Манојловић понавља да „не може БИА да се бави препуцавањем у медијима са опозиционим политичарем“.

„Не можете да се сведете на средњошколског напаљенка који гледа туђе порно снимке. То су потези очајника. Никада се претходна политичка гарнитура није овако ниско спуштала“, истиче он.