Прочитај ми чланак

Народни посланик СНС хтео да бије начелника полиције!

0

dragan nikolic - sns

(Јужне вести)
Врањска полиција саопштила је да је народни посланик СНС Драган Николић, са хаубе аутомобила псовао и вређао полицајце и начелника те Полицијске управе Слађана Велиновића, а затим покушао и физички да га нападне.

У писаном саопштењу достављеном медијима потврђено је писање Јужних вести о инциденту који се догодио синоћ, 45 минута након поноћи.

Како је наведено, Николић је са групом присталица, у колони од 10ак возила, носећи заставе странке, зауставио колону испред Полицијске управе у Врању.

– Попео се на хаубу једног аутомобила које се налазило у колони, одакле је упутио низ псовки и погрдних речи полицијским службеницима интервентне патроле и полицијском службенику који ради на обезбеђењу објекта. Такође, Д. Н. је вређао и начелника Полицијске управе, који у то време није био у згради – пише у саопштењу.

Након тога колона возила је наставила кретање по граду уз непрекидно трубљењем аутомобила.

– На раскрсници улица Партизанске и Иве Лоле Рибара, народни посланик Д. Н. је изашао из возила где је, вређајући и све време претећи, покушао да физички нападне начелника Полицијске управе у Врању, који се налазио на тротоару испред зграде Радио телевизије Врање. Напад су спречили присутни чланови странке чији је Д. Н. посланик – пише у саопштењу.

Из Полицијске управе је додато да је Николић затим ушао у аутомобил, а потом брзо изашао и поновио претње и низ погрдних речи на рачун начелника полиције.

Посебно је наглашено да том догађају „нису претходили поступци и радње запослених у Полицијској управи у Врању“.

– О инциденту ће бити обавештено надлежно јавно тужилаштво у Врању – пише у саопштењу.
Подсетимо, како су Јужне вести раније данас објавиле, до инцидента је дошло након објављивања првих резултата избора за савете месних заједница у Врању, када је група партијски активиста и симпатизера отпочела са слављем, возећи аутомобиле кроз град.

Николић је данас одбио да коментарише инцидент, али је рекао да се отворено ставила на страну једне странке и ометала активисте напредњака у изборним радњама.

– Нећу да коментаришем ништа, али један део полиције је на све начине ометао наше активисте. Наравно не сви, јер тамо има и поштених људи. Један инспектор је чак цепао плакате на којима је Александар Вучић – рекао је Драган Николић за Јужне вести.
Према прелиминарним резултатима избора за месне заједнице, победила је коалиција СПС-ЈС-ПУПС-СДП.