Прочитај ми чланак

Говор Александра Јовановића Ћуте: Ко је овде издајник, а ко патриота?

0

Александар Јовановић Ћута, шеф посланичке групе Еколошки устанак, упитао је посланике Скупштине који бирају Ану Брнабић за председника парламента, ко је овде издајник, а ко је овде патриота.

„Ви сте се годподине Горану Ракићу заклели на верност и да ћу радити на заштти суверенитета и интегритета републике Косова. Ко је онда издајник, да ли сте се ви или ја заклели Куртију на верност“, рекао је Јовановић и показао фотографију Била Клинтона и Александра Вучића, који је, како је рекао срушио Генералштаб, а потом и фотографију Томислава Николића и Герхарда Шредера кога су довели у Србију на „дан бомбардовања“.

Горан Весић, како је рекао , потписао је такође један „патриотски акт“ да се Генралштаб на месту где су гинули људи,поклони америчким оф-шор компанијанма, а да посао воде Ричард Гренел и Синиша Мали.

„Чију земљу ви то поклањате? Неко ће за ово што сте радили 12 година морати да робија. И ви ћете нас да називате издајницима, ви нас називате фашистима. Ви сте клептомани и лопови „, рекао је Јовановић и позвао све грађане Србије да спрече рушење Генералштаба.

Горан Ракић, посланик СНС, реплицирао је Ћути наводећи да он очигледно има „менталну дијареју“.

„Ја никада нисам био посланик у Скупштини Косова. Пред срским народом сам полагао заклетву, пред посланицима Српске листе и никада ме Курти није бирао за министра. Ненад Рашић, ваш човек је Куртијев избор“ поручио је Ракић.

Седница скупштине је све време на ивици инцидента .Након што је председавајући Стојан Раденовић дао реч Ани Брнабић, посланици опозиције дошли су пред председавајућег гурајући се са обезбеђењем, а Брбабићева је поручила да сви гледаоци могу да виде како изгледа Србија против насиља.

„Само силеџије и само насилници. Устане њихов човек и каже све најгоре о Србима са Косова. А ини су потписали декларацију на којој стоји и потпис Аљбина Куртија“, рекла је канидаткиња за председницу Скупштине Ана Брнабић,а онда је Маријан Ристичевић (СНС) упитао зашто Ћута није на лечењу од алкохолизна у Драјзеровој, него је на слободи.