Прочитај ми чланак

Народна странка: Држава да јасно осуди забрану уласка Патријарху Порфирију на КиМ

0

Народна странка најоштрије осуђује одлуку тзв. међународне заједнице да преко свог штићеника Аљбина Куртија забрани улазак на територију Косова и Метохије Његовој Светости Патријарху српском Господину Порфирију и епископима Српске православне цркве који су пошли на Косово и Метохију ради отварања редовног Сабора СПЦ у Пећкој патријаршији.

Надамо се да је данас и највећим оптимистима постало јасно шта је стварни циљ свих јалових преговора који се на штету Србије, наше цркве и народа воде у протеклих 25 година ради наводног успостављања мира на Балкану по цену пропасти српске нације.

Народна странка позива све државне органе, институције од националног значаја, универзитете, политичке странке и све добронамерне грађане Србије да осуде ову вандалску одлуку којом се забрањује ономе који је на трону Српске православне цркве да крочи на свету српску земљу, придржавајући се при томе макар чињенице да је реч, поред осталог, и о кршењу елементарних људских права на које има право сваки грађанин Србије.