Прочитај ми чланак

НАРОД СЕДИ КУЋИ И КУКА Весић склопио уговор од 20 милиона – у ванредном стању!

0

У време док се Србија борила са првим таласом епидемије коронавируса, а грађани били закључани у својим домовима због ванредног стања, градска управа Града Београда, коју (незванично) води Горан Весић, водила је бригу о неким другим проблемима - како да обезбеди штампани материјал.

Пре него што ће преузети улогу главног епидимиолога у престоници, Горан Весић, односно управа Града којом он руководи с позиције заменика градоначелника, потписала је уговор вредан скоро 20 милиона динара за “израду штампаног материјала за потребе градске управе”.

Надлежни у престоници су посао склопили са штампаријом “Biograf comp” доо, која је била и једини понуђач у оквиру јавне набавке која је спроведена у отвореном поступку. Посао поменутој фирми је додељен 09. априла ове године, у периоду ток је увелико трајало ванредно стање, док се као датум закључења уговора наводи 12. мај.

Foto Javne nabavke printscreen

 

“Biograf comp” се на тај начин обавезао да ће у наредне две године штампати материјал за потребе градске управе, а уговору се наводи да корисник услуге(Град Београд) може без спровођења поступка јавне набавке повећати обим предмета набавке, с тим да вредност уговора може повећати максимално 5 одсто од укупне вредности првобитно закљученог уговора.

Foto: Privatna arhiva

Поводом ове информације, портал Нова.рс је контактирао фирму “Biograf comp”, како би нам одговорили о каквом се материјалу ради и да ли то подразумева и штампање писама које представници градске власти упућују грађанима уз рачуне за Инфостан.

Подсетимо, претходног месеца, становницима престонице је уз рачуне за Инфостан стигло и писмо од управе Града Београда, односно Горана Весића, које је архитекта Драгољуб Бакић из Скупштине слободне Србије (ССС) окарактерисао као изборни памфлет. Он је истакао да су на тај начин представници власти у Београду отпочели изборну кампању.

“Ругајући се Београђанима и здравом разуму, у том памфлету градска власт, тобоже водећи рачуна о јавном интересу, моли грађане да јој саопште своје предлоге за потенцијалне пројекте у главном граду Србије”, рекао је тада је Драгољуб Бакић, координатор Савета за архитектуру, урбанизам и саобраћај ССС.

Од фирме “Биограф цомп” добили смо потврду да је уговор склопљен на две године, те да њихова штампарија нема никакве пословне односе са ЈП Инфостан, односно да уговор који су склопили се не односи на масовну штампу писама који се деле уз рачуне. Одговор “Биограф цомп” доо преносимо у целости:

“Поменути уговор је закључен на период од две године. Уколико сте имали увид у документацију, која је јавно доступна, могли сте да да видите да се састоји од 49 ставки, са различитом техничком спецификацијом, које се користе за потребе свих осталих секретаријата, који поручују робу од Секретаријата општих послова. У питању су појединачни мањи тиражи и никако се не односе на масовну штампу писама, која се деле уз рачун Инфостана. Напомињемо да немамо ниакаквих пословних односа са ЈП “Инфостан”, нити смо икада сарађивали са њима, нити смо штампали писма за њих”, стоји и одговору који нашем порталу упутио директор ове фирме Марко Биро.

Из управе Града Београда до објављивања овог текста нисмо добили одговор, већ само потврду да су наша питања прослеђена надлежнима.