Прочитај ми чланак

НАПЕТО У СРЕБРЕНИЦИ Присталице српског кандидата славиле победу на градском тргу

0

Ситуација у Сребреници је ноћас била напета - на централном градском тргу стајала је група Бошњака, присталица актуелног градоначелника Ћамила Дураковића, док су у оближњем кафићу присталице његовог противкандидата Младена Грујичића прослављале победу.

srebrenica-glasanje-lokalni-izbori

Како преноси регионална телевизија Н1, између кафића и групе Бошњака био је кордон полиције, који је, према видео снимку, био опремљен за разбијање демонстрација.

Присталице Грујичића су се окупиле и испред кафића, узвикивале “победа”, док је Дураковић био у изборном штабу.

Сви очекују резултате избора у Сребреници.

https://twitter.com/EditaGorinjac/status/782711417069764609/photo/1

Први прелиминарни резултати седмих локалних избора у БиХ потврдили су да је Младен Грујичић независни кандидат са подршком свих српских странака добио 51 одсто гласова у Сребреници, док је актуелни градоначелник Ћамил Дураковић добио 48,2 одсто гласова.

Грујичић је раније данас рекао да има много више гласова од Дураковића, а Дураковић да је још рано за процену и да ће пресудити гласови “одсутних” и оних који гласају поштом.

Међутим, председник СНСД-а Милорад Додик је на конференцији за новинаре у Бањалуци, рекао да ниједна „врећа“ која треба да дође са стране не може да угрози резултат који је постигао Грујичић.

Бошњачки лидер Бакир Изетбеговић и Дураковић не прихватају да ће на челу Сребренице бити српски кандидат.

Они типују да ће Дураковић однети победу када стигну гласови дијаспоре.

Н1 тврди да су присталице Дураковића у страху. Нису, тврди та телевизија, сигурни како би Сребреница изгледала ако победи Грујичић.

Дураковић тврди да ништа не би било исто и да би се Бошњаци у том случају почели исељавати из Сребренице.