Прочитај ми чланак

НАЈЗАД ЛЕПА ВЕСТ ИЗ СРЕБРЕНИЦЕ: Српска се захвалила држави Србији

0

Начелник општине Сребреница Mладен Груjичић јуче jе у Београду уручио потпредседници Владе Србиjе и министарки грађевинарства, саобраћаjа и инфраструктуре Зорани Mихаjловић Захвалницу за допринос развоjу општине Сребреница.

prof_dr_zorana_mihajlovic

Груjичић jе Mихаjловићевоj уручио захвалницу после састанка у Влади Србиjе на коме jе било jе речи о накнади Eлектропривреде Србиjе за поплављено земљиште у тоj општини, а за коjу сада не постоjи правни основ за исплату.
Mихаjловић jе наjавила формирање радне групе коjу ће чинити министри, представници jавних предузећа и општине Сребреница, а коjа ће се бавити овим проблемом, саопштила jе Kанцелариjа Владе Србиjе за сарадњу са медиjима.

Mихаjловићева и Груjичић разговарали су и о наставку сарадње и реализациjи проjеката Владе Србиjе у Сребреници.
Mихаjловић jе посетила Сребреницу 7. децембра, када jе са Груjичићем разговарала о реализациjи проjеката изградње вртића за 190 малишана, као и о реконструкциjи централне улице, што ће се радити из донациjе Владе Србиjе.

Влада Србиjе jе за помоћ Сребреници издвоjила пет милиона евра, од чега су два милиона уплаћена за буџетску подршку, а три милиона за инфраструктурне проjекте.
Закључак о финансиjскоj помоћи општини Сребреница донет jе 11. новембра 2015. године, наведено jе у саопштењу.