Прочитај ми чланак

Највећи бисери и лапсуси српских политичара током 2022. године

0

Како смо већ навикли, од политичара у Србији увек може да се чује неки „бисер“ или лапсус, па тако ни ове године нисмо остали без тога.

„Нисам се ни померио“

Foto: Screensot

Један од најузбудљивијих догађаја везаних за председника Србије Александра Вучића, а који потпада под ову нашу рубрику „бисера“ догодио се у тренутку док је давао изјаву за медије након састанка у Паризу.

Тада је иза његових леђа пао рефлекор. Вучић га је испратио погледом, а затим се окренуо ка камерама и уз благи осмех констатовао: „замало да ме погоди. Нисам се ни померио“.


„Колаборација?“

Редовна гошћа ове рубрике јесте и председница Владе Србије Ана Брнабић.

Она је у Скупштини Србије, објашњавајући да се енергија из сунца и ветра зове интермитентни извор енергије који варира кад има сунца и кад има ветра, намеравала да каже да би се систем срушио, односно колаборао, али јој се језик запетљао па је колабирање заменила колаборацијом.

– Зато је потребно балансирање. Ми немамо толико енергије за балансирање. Само би нам срушио систем, покидао мрежу и све би колаборирал, ко-лабо-рирало… – објашњавала је Брнабић.


Сурчин и Јарково

Премијерка Србије поново је заблистала током посете Јакову на предизборном скупу.

Брнабић се обратила окупљенима са: „драго ми је што сам данас у Сурчину“, на шта је окупљена маса негодовала и покушала да исправи премијерку. Ипак, она се „исправила“, рекавши „у Јаркову“ и упутивши извињење грађанима.

Еротске поруке

Буру у скупштинској сали изазвало је и обраћање Александра Јовановића Ћуте, посланика Заједно Морамо, који је, у контексту понашања владајуће већине према опозицији питао одакле посланику са листе СНС Марјану Ристичевићу његов приватни број телефона.

Ристичевић ми на вајбер шаље приватне еротске поруке, изјавио је у једном тренутку Александар Јовановић Ћута, на шта му је председавајућа парламента у том тренутку Снежана Пауновић из СНС одговорила да није у реду у да то говори.


„Старо грожђе“

Градоначелник Београда такође је нашао место у овој рубрици. Он је својим лапсусом, док је причао о Старом савском мосту, заслужио да се нађе међу бисерима.

Он је желео да каже да је мост бачен у старо гвожђе, али је случајно изјавио „у старо грожђе“.

Скупштина Србије ове године радила је пуном паром, а ко пуно ради, пуно и греши.

Доживотни председник

Говор посланице Српске напредне странке Драгиње Влк, у коме она каже како су јој се јављали рођаци, после обраћања председника Србије и СНС Александра Вучића, са питањем, како да се помогне и да се продужи мандат председнику да буде на власти доживотно, одјекнуо је друштвеним мрежама и апсолутно заслужио место у нашој малој, али одабраној чети.


А ево и како је изгледао рад Скупштине Србије: