Прочитај ми чланак

Истрага силовања: Познате личности под лупом

0

Очекује се да ће федерални агенти испитати неколико познатих личности високог профила и других истакнутих и моћних личности усред истраге о реп музичком могулу Шону „Дидију“ Комбсу.

Федерални агенти се наводно спремају да издају судски позив за летове Дидијевог приватног авиона као део велике истраге о трговини људима.

Врхунски извори за спровођење закона рекли су ТМЗ-у да ће истрага репера укључивати слање судских позива компанијама за чартер авионе и интервјуисање путника који су летели са њим приватним чартер авионима.

Очекује се да ће многи од оних који су летели са Дидијем у авионима бити истакнуте звезде.

Они који су блиски овој ситуацији рекли су да ће федерални агенти вероватно захтевати летне листе да би се утврдило ко је био са Дидијем на сваком путовању на које је кренуо.

Овај потез значи да ће многе друге звезде вероватно играти кључне улоге у истрази о Дидијевом начину живота.

Према ТМЗ-у, проширење истраге на интервјуе са путницима у Дидијевом авиону могло би омогућити савезним агентима да провере тврдње појединаца који су поднели тужбе против репера.

Путници који не туже звезду и нису изнели оптужбе против Дидија вероватно ће и даље бити испитивани о природи њихове везе са Дидијем.

Федералци ће покушати да их питају да ли су видели да је Дидди починио злочине, наводи агенција.

Извештаји о манифестним судским позивима долазе након два истовремена препада у Дидијеве домове у Лос Анђелесу и Мајамију у понедељак.

Истрага великих размера наставља да се одвија, а рефлектори су пали на неколико Дидијевих личних филијала и пословних сарадника.

Четири жене и један мушкарац изнели су оптужбе против Дидија које укључују сексуални напад, сексуалну трговину, силовање и групно силовање.

Вест долази након што је Слеј њуз први пут известио да је британски принц Хари у судским поднесцима наведен као Дидијев „филијалац“.

У судским поднесцима, продуцент плоча Родни Џонс тврди да је Диди користио своју повезаност са Харијем, заједно са другим великим звездама, да себи и својим сарадницима да легитимитет када је приређивао забаве за трговину сексом.

Судски документи заведени у Њујорку кажу да су гости били привучени Дидијевим наводним журкама трговине људима јер су желели „приступ познатим личностима као што су познати спортисти, политичке личности, уметници, музичари и међународни угледници попут британског краљевског принца, принца Харија“.

У међувремену, савезни званичници су открили да су поступали на основу конкретних навода о трговини људима када су у понедељак упали у две Дидијеве куће .

Кажу да се његове наводне жртве нису суздржавале током интервјуа.

Службеник Министарства за унутрашњу безбедност (ДХС) је наводно рекао за Њујорк пост да је случај активан већ неколико недеља.

Власти истражују низ оптужби против 54-годишњег репера и могула.

„Верујемо да постоји узнемирујућа историја трговине људима у вези са сексом“, рекао је службеник са седиштем у Мајамију, који је разговарао са агенцијом под условом да остане анониман.

„Одговарамо на конкретне, детаљне, експлицитне наводе.

„Ово није случајно. Нисмо му извукли име из шешира.

„Имали смо оптужбе које пратимо.

Власти интервјуишу наводне жртве и сведоке, укључујући три жене и једног мушкарца који туже Дидија на суду, према изворима који су наводно разговарали за Пост.

Оперативка ДХС-а је рекла да су они који су интервјуисани за истрагу били веома темељити и детаљни.

„То је смешна ствар у вези са жртвама“, рекли су за Пост.

„Можда у почетку нерадо говоре, али када почну да причају, причају.

„Они много причају“, открио је извор.

„Добијамо велику сарадњу од многих људи који желе да га приведу правди.