Прочитај ми чланак

НАЈАВИЛИ СВАКОДНЕВНО ОКУПЉАЊЕ: Протест испред Скупштине ЦГ, демонстрант приведен

0

Око стотину грађана, међу којима су били и посланици Демократског фронта (ДФ), окупило се вечерас испред Скупштине Црне Горе.

Полиција је привела једног од учесника протеста, који је негодовао пред полицијом како је два месеца био незаконито у затвору.

Фото: in4s.net

„Вијестима“ је из полиције незванично саопштено да је реч о држављанину Босне и Херцеговине, који је приведен јер је провоцирао полицију.

Посланици ДФ-а састали су се са председником парламента Иваном Брајовићем, како би разјаснили да ли полиција може ући у Скупштину без одобрења председника Скупштине.

Након разговора са Брајовићем, нико из Демократског фронта није желео да се званично обрати новинарима. Незванично, „Вијестима“ је речено да је на састанку било речи о сложености ситуације и о „скандалозној одлуци Апелационог суда“. Према незваничним сазнањима, Брајовић не одобрава да полиција уђе у Скупштину.

Из ДФ-а очекују да ће Брајовић за сутра заказати седницу Колегијума Скупштине, на којој ће бити настављени разговори.

Из тог политичког савеза је речено да су затражили да на сутрашњем састанку Конференције парламентарних одбора за европске интеграције/послове држава обухваћених процесом стабилизације и придруживања Југоисточне Европе (ЦОСАП), који ће се одржати у Скупштини, присуствује и Милан Кнежевић.

Кнежевић би састанку присуствовао уз председника Одбора за европске интеграције Славена Радуновића (ДФ), који је испред одбора домаћин конференције. Кнежевић би, према плановима ДФ-а, требало и да се обрати присутнима.

На састанку ЦОСАП-а ће учествовати шеф Делегације ЕУ у Црној Гори Аиво Орав, делегације парламената Црне Горе, Албаније, Босне и Херцеговине и Србије, посланици држава чланица ЕУ, представници Владе Црне Горе, дипломатског кора и академске заједнице, закључују „Вијести“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!