Прочитај ми чланак

НАДА: Пријава полицији против министра Тончева због насилничког понашања

0

Српска коалиција НАДА коју чине ПОКС и Нови ДСС најоштрије осуђује насилништво министра без портфеља Новице Тончева који је без повода физички насрнуо на Чеду Митића, повереника ПОКС за Сурдулицу и координатора за Пчињски округ, тако што га је ухватио за браду и вилицу и псовао пред другим људима.

„Бахатост, насиље у извргавање закона руглу су друго име ове власти. Поступак министра Тончева је више правило, него изузетак. Томе се може стати на пут једино на изборима 17.децембра“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

„Иако се напад министра Тончева десио пред сведоцима и постоји службена белешка полиције о томе, готово је сигурно да у овако приватизованој држави неће одговарати ни прекршајно, ни политички. Ту је сва суштина предстојећих избора. Свако ко гласа за владајуће стеанке дао је сагласност да су они изнад закона и да могу да чине са животима грађана шта год хоће“- додао је Михаиловић.

Ванредни републички и локални избори, који се одржавају у више градова и општина, укључујући и главни град, Београд, расписани су за 17. децембар ове године, а у њима коалиција НАДА учествује на изборној листи „Др Милош Јовановић – НАДА за Србију“, под редним бројем 5.