Прочитај ми чланак

НА ГРАНИЦИ питали Ђиласа „Зашто идеш у Европу“, одговорио: „Ја сам у Европи рођен“

0

Главни одбор Странке слободе и правде одржан је у недељу 14 јуна у Пожаревцу. Делегати и чланови ССП-а који су дошли из целе Србије усвојили су Европску повељу, и изабрали Извршни одбор. Извршни одбор странке ће водити Велибор Павловић.

Европска повеља предвиђа да Србија одмах прихвати нову методологију проширења Европске уније, и да са Европском комисијом постигне договор о конкретним модалитетимма по којим би се она примењивала.

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас рекао је да је наша будућност у Европи.

“Ми смо део Европе. Сваки пут када дођем на границу неко ме пита од оних тамо полицајаца зашто улазите у Европу, ја им кажем зато што сам у њој рођен, и у њој живим. Ако смо део Европе треба, и ми да имамо представнике у Европском парламенту. Верујемо да је будућност Србије у Европској унији, и да процес приступања европској заједници народа треба да представља један од најважнијих стратешких циљева Србије. Сматрамо да је стварање слободног, и демократског друштва утемељеног на европским вредностима у најбољем интересу Србије, и њених грађана, као и да је процес приступања Европској унији одлична прилика за свеобухватну политичку и економску трансформацију за коју се залажемо.

Доказали смо да смо људи који држе реч”. Председник Ђилас је показао Споразум са народом који је потписао деда Тома који је недавно преминуо у 90.години. Тај потпис, и сви други потписи су наша обавеза коју смо одржали.